wopa Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 Niedawno kupiłem auto. Takie troche wypasione. Zapala się na przycisk START. Moje pytanie polega na tym, że przy zimnym silniku po odpaleniu auta świeci się SERVICE. Ale .. po następnym odpaleniu jak trochę przejadę i zgaszę silnik - światło SERVICE się już nie pali. Sądziłem, że jest to wiadomość z komputera, że akumulator jest słaby. Kupiłem wczoraj nowy akumulator i jest dokładnie to samo. Czy to jest normalne? Nie zapala sie ostrzeżenie gdy silnik odpala od razu po przyciśnięciu STARTu. Jeżeli po przyciśnięciu STARTu pojawia się lampka rozgrzewania świec a następnie silnik zapala to od razu świeci sie SERVICE. Auto jedździ zupełnie beaz żadnych problemów. Czy ktos z was ma podobne doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 23 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 Zapala się na przycisk START. Łał :shock: W czasie świecenia SERVICE, komputer pokładowy wyświetlać powinien jakiś komunikat. Jaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wopa Opublikowano 23 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 Jest napisane po włosku. Nie znam włoskiego. Ale cos o haha.. alimentach. Tak że zrozumiałem, że trzeba dodać prądu. Czyli akumulator. Jutro mogę dokładnie napisać co wyświetla. Przy kolejnym rozruchu już nie wyswietla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sartek Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Któraś świeca jest upalona, problem opisany na forum ze szczegółami, trzeba tylko poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jagu Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Sprawdź świece i napięcie przy rozruchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wopa Opublikowano 24 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Alimentazione controllare - tak pisze po włosku tłumaczenie słów to: zaopatrzenie (badać lub sterować) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sartek Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Po angielsku: Check Injection, po polsku: Sprawdź układ wtryskowy. Na 99,9 procent masz uszkodzoną którąś ze świec żarowych. Wpisz w szukajkę "check injection" i wszystkiego się dowiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wopa Opublikowano 29 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2008 Dzieki za informacje. Jedna świeca była upalona. Pozdrawaim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi