janusz35 Opublikowano 25 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 Koledzy, ile u Was kosztuje lakierowanie zderzaka tylego (scenic I ph II)- sredrny metalik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 25 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 U mnie nic - ale nie ręczę za efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piok Opublikowano 25 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 Jakieś 400-500zł - moge sprawdzić co do złotówki ale to i tak zależy od regionu. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 25 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 Kurcze szkoda że nie posiadamy forumowej lakierni to bym odesłał Cię do jakiegoś cennika a tak lipa. Ale podjedź na jakiegoś spota to Ci się podpiszemy srebrnym mazakiem na zderzaku i będzie pomalowany u NAS i przez NAS. Jednak radził bym Ci się zapytać czy wiemy ile to kosztuje w lakierni i jaką polecamy, bo za nasz efekt nie mogę również ręczyć, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz35 Opublikowano 27 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 Dzięki. Tak zapytałem bo nie to tej pory (odpukać ) nie miałem potrzeby ale niestety nic nietrwa wiecznie: niedawno gośc z toyoty corolli zaparkował na moim haku holowniczym :-x (na szczęście hak solidny ) ale zderzak też został troszkę zarysowany i w dwóch miejscach pojawiły się na laierze(zderzaka na szczęście ) "pajęczynki"- popękał lakier. Odszkodowanie z polisy sprawcy- PZU wyliczyło na 740 zł - lakierowanie zderzaka oraz wymiana haka holowniczego. Ponieważ daja do wyboru : kosztorys lub rachunki- byłem w zakładzie lakierniczym gdzie za malowanie zderzaka powiedzieli 400zł za hak muszę wydać ok 350zł plus wymiana haka jakieś 80zł czyli do kosztorysu będę musiał dopłacić raczej zdecyduję się na rachunki tym bardziej że lakierowanie policzyli w PZU dobrze ale zakup haka to 210 zł ( chyba netto bo się nie doczytałem) ale nawet gdyby i 250 to i tak o co najmniej 100zł za mało ( nie licząc wymiany). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 27 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 a mocowanie haka było całe. zwróć uwagę czy podłoga nie zrobiła się falista bo jak uszkodzony hak to może być różnie z tym a wtedy PZU niech wycenia kolejne uszkodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz35 Opublikowano 27 Listopada 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2008 Mocowanie haka jest w porządku,podłogę bagażnika oglądałem,też nie ma śladu,okolice koła zapasowaego też w porządku całą siłę przyjął na siebie hak - ja mam ( ja właściwie miałem ) taki nietypowy (u nas hak) główka jest (i jest to w zasadzie sama główka) jest przykręcona do wyprofilowanej blachy o grubości ok. 1cm dwoma śrubami ( można przykręcić w dwóch położeniach wyżej lub niżej). I cały impet uderzenia przyjęła na siebie ta blacha. W zasadzie tylko ta blacha jest wygięta - nawet miałem ochotę dać to komuś do prostowania ale zrezygnowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravil Opublikowano 16 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2010 U mnie lakierowanie zderzaka ( kolor metalic) 300zl+ vat. Cena podana bez demontażu/ montażu ( to zrobię sam ). Zderzak zostawiam na trzy dni. Zdjęcia przed i po wstawię na dniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi