kawalek_edukacyjny Opublikowano 1 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z sklepem notebooki.pl? Ceny mają atrakcyjne, ale zastanawiam się czy to nie odbija się np. kiepskim serwisem i problemach np. przy oddawaniu sprzętu na gwarancji. Widziałem bronius, że podawałeś linki do tego sklepu. Mile widziane też linki do innych sklepów w których mogę kupić [TEGO] notebooka w cenie do 3500zł. Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomsson Opublikowano 1 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2008 Osobiscie odradzam , mam HP Pavilion dv5 - 1060 ew. zakupiony w Vobisie. Dwa miesiące temu 2 razy w serwisie. Moglem sam to naprawic ale po co skoro mam gwarancje Najpierw grafa Geforce 9600M GT zawieszala sie przy jakichkolwiek filmach lub grach. instalacja sterownikow nie pomagala. prawdopodobnie trefna seria kart. potem wyswietlacz i martwe pixele (sic!) po kilkunastu godzinach uzywania ? Teraz czekam na odbior. Moj znajomy zakupil Lenovo Y530 i to jest to 2800 zł , i lenovo to jest firma a nie HP które zajmuje się tylko logistyką :/ pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 Osobiście radziłbym jako notebook jeśli nie firmy Apple, tylko z Windowsem to tylko i wyłącznie Toshiba albo Asus, ewentualnie Dell. Na pewno nie HP! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 Zgadzam się, tylko nie HP Wybierz coś z listy powyżej - ja polecam Asus-a. I zwróć uwagę czy jest gwarancja door2door. Wtedy nie ma znaczenia gdzie kupisz, serwisem gwarancyjnym zajmuje się producent (kurier bezpłatnie odbiera/zwraca do/z serwisu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 notebooki.pl - TAK (kilka lapków juz od nich kupiłem z odbiorem osobistym w "salonie" w Łodzi) HP - NIE (niemiłe przejscia z własnym - zdecydowanie polecam Toshibe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sartek Opublikowano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 notebooki.pl - TAK! HP i Acer: NIE! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 http://www.euro.com.pl/search.bhtml?keywor...ON%20dv7-1140ew nie bierz hp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 Jeśli koniecznie Windows to weź della - mam służbowego i wiele już przeszedł - wciąż wygląda ładnie i nie rozpadł się Prywatnie polecam macbooki appla - nie ma lepszego OSa niż OS X 10.5 - wygoda użytkowania ogromna - za żadne skarby nie wrócę do linuxa czy windowsa. Jak jesteś student to poniżej 3k za najtańszego macbooka zapłacisz. Maczki są trendy http://cortland.pl/44906_Apple_MacBook_13....cja_cenowa.html i od ceny 3199 jest minus 10% dla studentów - czyli 2880zł Nie pograsz sobie na nim (karta graf), ale do innych zadań będzie jak znalazł - 4-6h na bateriach nie jest bez znaczenia (w zależności czy wifi czy nie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SnakeEyes Opublikowano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 Notebooki.pl-OK HP-kaszanka Toshiba-kaszanka z ziemniakami-MASAKRA, nie wiem może ze znajomymi mamy pecha ale nigdy juz nic nie kupie tej marki: laptop,kino domowe i tv to rzeczy które mieliśmy (w sensie ja i 2 kumpli), wszystko się sypało,problemy z gwarancją,serwis trzymający po 2 miesiące sprzęt a potem 3 miesiące oczekiwania na zwrot kasy za TV....generalnie ODRADZAM z laptopów osobiście używam ponad 2 lata Optimusa Fudita i nic się nie dzieje a polecić mogę Della i Asusa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 kino domowe i tv to rzeczy które mieliśmy Wybacz kolego ale się nie dziw że to się sypało... tutaj toszhiba się nie za bardzo spisuje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walec Opublikowano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 Polecam Hp Dv5-1040ew lub Dv7-1040ew wersje z 4gb ram. Lub jakieś kadłubki Lenovo - składaki ale za fajna kasę można dobry sprzęt wybrać. Ewentualnie nieśmiertelny Dell ( strasznie drogi ) lub Sony Vaio ( za design ). Aha, i nie polecam kupować notebooka przez internet, gdyż lepiej przepłacić te 100zł w sklepie i mieć spokój w razie awarii ( co zdarza się dość często ). System operacyjny: tylko i wyłącznie Vista Home Premium 64bit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.ab Opublikowano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 tylko, że dużo częściej kupując w internecie oszczędzasz nie jedną a trzy lub więcej stówek, w przypadku awarii idziesz do skepu i najczęściej towar odsyłany jest do firmowego serwisu, który njaczęściej jest poza tym sklepem, mając gwarancję door2door jak wspomniał kataryniarz, pakujesz sprzęt w oryginalne opakowanie i zamawiasz kuriera na koszt odbiorcy/producenta i oczekujesz na przesyłkę zwrotną, w sklepe tą czynność wykonuje pracownik sklepu i niekoniecznie musi mu się z tym spieszyć :-? osobiście kupowałem w http://www.mobilworld.pl i odbierałem osobiście, sklep polecam marka ACER nie szczyci się zbyt dobrą opinią, ale jak się okazuje sprzęt służy mi już ponad rok i nic się z nim nie dzieje, moja narzeczona tłucze drugiego HaPeka, w tym Pavulona ;-) kupionego w Vobise i również jest z niego zadowolona, zero problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 Aha, i nie polecam kupować notebooka przez internet, gdyż lepiej przepłacić te 100zł w sklepie i mieć spokój w razie awarii ( co zdarza się dość często ).System operacyjny: tylko i wyłącznie Vista Home Premium 64bit. Po I - ja swojego laptopa (Asus A6JA) kupiłem w październiku 2006 roku przez internet (sklep internetowy dokładniej). Ani raz mi się nie zepsuł, nie miałem żadnej awarii (jakie często?!). A nawet jeśli - odsyła się i święto. Myślisz, że w sklepie, w którym kupisz laptopa czy stacjonarkę to naprawią Ci coś? Odsyłają do serwisu tak samo jak odsyła sklep, więc nie wiem co tutaj oznacza "mieć spokój w razie awarii". Po II - system operacyjny Vista? LoL ;-D W tym momencie najbardziej stabilnym, najmniej problemowym systemem z rodziny Windows jest Windows XP (home lub proff) z SP3. Vista to wodotryski, problemy ze sterownikami, programamami, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino87 Opublikowano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 System operacyjny: tylko i wyłącznie Vista Home Premium 64bit. Sorry, ale prawie spadłem z krzesła. XD Sam Gates (nie w prost oczywiście) powiedział że vista jest porażką (mogę filmik wrzucić z wywiadu ), no a w dodatku 64 bit... 64 bity... wielki chwyt marketingowy w sumie jak na razie mało jest oprogramowania które to wykorzystuje (w niektórych przypadkach oczywiscie daje poteżny wzrost wydajności ale są to specyficzne przypadki), no i prędzej zainstalowałbym wtedy linuxa. Sterowniki na 64 bit - TRAGEDIA No a linux jest niezbyt zdrowy dla dysków w laptopach, nie chce mi się szukać teraz na googlach artykułu więc możecie sami zerknąc albo zaufać mi że tak jest ;] Co do samej marki - zależy od egzeplarza. Ja mam ponad dwu letniego acera którego kupiłem za naprawdę niewielkie pieniądze, używam go intensywnie i nie mogę o nim złego słowa powiedzieć. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2008 U mnie na początku Actina kupiona w supermarkecie i niestety po roku padła płyta główna. Z kompa nici. Parę miesięcy temu kupiony (już używany) HP compaq 9110 ale zaraz się pojawi na allegro bo mnie nie zachwyca ten sprzęt całkowicie, Zwłaszcza że padł mi teraz napęd a nowy nie działa. Dziś właśnie kupiłem nowy komputer przez internet ale jadę odebrać osobiście: http://allegro.pl/item488273117_acer_64_bi...bonus_5620.html Ludzie chwalą sobie te acery więc i ja zobaczę i nawet nie przepłacę za nowy sprzęt. Opinie o sklepie mogę wydać dopiero w piątek, Jako sprzęt do netu i Worda (czasem film) to wystarczy. Nie wiedziałem tylko czy zdecydować się na jedno czy dwu rdzeniowy. heh Przynajmniej teraz wiem że na dwa lata mam z głowy i powinien chodzić, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi