kepa416 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2010 A co zrobić z tym fantem B) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek246 Opublikowano 7 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2010 witam. mam problem z dialogys po w[isaniu nr vin wyskakuje mi błąd ava.io.IOException: E:dialogysDialogysdatadatesdatespe (System nie może odnaleźć określonej ścieżki) at dialogys.util.Util.getInputStream(Util.java:154) at dialogys.util.DataDirectory.getInputStream(DataDirectory.java:529) at dialogys.dates.DatesSpeciales.<init>(DatesSpeciales.java:34) at dialogys.vehiculet.VehiculeT.<init>(VehiculeT.java:159) at dialogys.vehiculet.VarAccesseur.newVehiculeTDansContexteUtilisateur(VarAccesseur.java:503) at dialogys.identite.Identite.razVehiculeT(Identite.java:1867) at dialogys.dossiers.ListDossierVehicule.dialogbox(ListDossierVehicule.java:521) at dialogys.dossiers.ListDossierVehicule.askSet(ListDossierVehicule.java:279) at dialogys.dossiers.ListDossierVehicule.doIt(ListDossierVehicule.java:247) at dialogys.dossiers.ListDossierVehicule.actionPerformed(ListDossierVehicule.java:224) at dialogys.threading.ThreadStarter.run(ThreadStarter.java:60) at java.lang.Thread.run(Unknown Source) co to moze byc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawekhip Opublikowano 13 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2010 Chlopaki ma problem, mam dialogysa w wersji Dialogys v3.79 (2009) (3 x DVD) i przy instalacji pierwszej płyty jak kilkam instaluj wyskakuje mi komunikat "docelowey katalog programy dialogys" i tak za kazdym razem i nie chce sie nic installoać, co mam z tym zrobic :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sikorex Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 slawekhip, nie jestem przekonany czy to pomoże ale spróbuj poszukać Dialogys_3.75_CD0_3.6.0 i zainstaluj a potem dopiero swoje płyty Sposób instalacji: zamontować w Wirtualnym napędzie,zaczynając od płyty CD00,następnie DVD1 i DVD2,płyty powinny automatycznie uruchomić instalatora. Jeżeli program po instalacji nie chce uruchomić sie, zainstalować(Win XP):msjavx86, NET Framework 1.1_dotnetfx, NET Framework 2.0 (x86)_dotnetfx) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnD Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 No i obowiązkowo trzeba zainstalować javę, i to nie tą do przeglądarki, a wirtualne środowisko javy, bo cały dialogys jest napisany w javie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawekhip Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 Ale jak mam windows 7 to co mam doinstalowac?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sikorex Opublikowano 14 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2010 mam 7 i nie pamiętam abym musiał coś doinstalować , sprawdz tą płyte cd co podawałem to tylko 541 mb a jednak instalowałem -Java 6 update 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawekhip Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 Mam problem wlasnie z tym dialogysem 3.75 a mianowicie pierwsza plyta nie chce, wszytsko robie po kolei jak kaze instalator a na koncu jak daję instaluj wyskakuje ze........Podsumowanie nie jest dostępne. Może to być wynikiem żądania nieprawidłowego typu podsumowania -- np. żądania podsumowania instalacji, gdy przeprowadzono deinstalację. Co mam teraz zrobic, mam windows 7 :-( :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sikorex Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 xpslawekhip, jeśli dobrze pamiętam ,to po zamontowaniu w wirtualnym napędzie plik który uruchamia instalatora zmieniałem mu we właściwościach zgodność na windows wiste lub xp oraz zalogowany jako admnin . usuń program ,skorzystaj z jakiegoś sprzątacza rejestru ,programów zrestartuj i spróbuj od nowa nie mam więcej pomysłów,aha sama instalacja trwała u mnie chyba około 2 h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawekhip Opublikowano 15 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2010 sikorex zrobilem tak jak mówileś i się ładnie wszystko zainstalowało, ale program wcale się nie uruchamia po instalce, poprostu włącze go a on zmieni tylko pasek na dole ekranu na taki nie przezroczysty i tyle, nic wiecej się nie dzieje, kurde juz mi rece opadaja a potrzebny mi ten prgoram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomaskce Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 Ktora opcje mam wybrac ? Jest to Dialogys 3.79 Gdy zainstalowalem opcje pierwsza to pozniejsze instalacje z np DVD1 powodowaly errory na koncu instalacji ze jakis plikow nie mogl znalezc itp. Uzywam MagicDisc. 1) Tryb autonomiczny: program jest zainstalowany na stanowisku użytkownika i funkcjonuje w sposób niezależny. Płyty z danymi (CD 1, 2, 3 …) są zainstalowane na tym stanowisku. 2) Tryb klient – serwer podłączony do DMS : program jest zainstalowany na serwerze podłączonym do DMS (Dealer Management System) i/lub do Ap2Ap (dostęp do BVM -Base Véhicule Monde-, do Rozwiązań Actis oraz do Not technicznych dotyczących usterek on-line) i podłączony do pozostałych stanowisk. Ta instalacja pozwala m.in. na odtworzenie danych pojazdu z BVM, uzyskanie aktualnych cen, wyświetlenie stanów magazynowych… itd. Uwaga: tryb klient-serwer nie podłączony do DMS nie jest zalecany. 3) Tryb monopoco (MONOPOste COnnecté) : program jest zainstalowany na pojedynczym stanowisku podłączonym do DMS (Dealer Management System) i /lub do Ap2Ap (dostęp do BVM -Base Véhicule Monde-, do Rozwiązań Actis oraz do Not technicznych dotyczących usterek on-line). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawekhip Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 Miałem to samo, zainstalowanie daemona pomogło, ale i tak program mi się potem nie che uruchomić, a mam windows 7, wie ktos czemu?? Wszystko po instalowałem jak trzeba i dalej nic :-| :-( :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomaskce Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 Udalo sie. reinstalacja Wina i uzycia Deamona pomoglo :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adwolf Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Z kąt można pobrać najnowsze dialogys pl ? Ew czy można się z kimś dogadać - posłał bym kaskę na płytki i przesyłkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 thomaskce jaką posiadasz i skąd wersje Dialogys czy masz tan dane do Megane III. Z góry dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi