gregamel Opublikowano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 Witam, Mam ostatnio problemy z porannym odpalaniem auta. Póki silnik nie załapie trochę temperatury to gaśnie przy każdym skrzyżowaniu. Chciałem sprawdzić czujnik temperatury wody i tu pojawia się problem. Według książki WKŁ rezystancję czujnika można sprawdzić na odpowiednich pinach ECU. Wyjąłem więc złącze żeby podpiąć się miernikiem pod piny 14 i 44 i co? Okazuje się że nie ma tych pinów! W tych miejscach akurat nie ma żadnych blaszek tylko puste, niewykorzystane plastikowe łapki. Czy miał ktoś podobny problem? Czy źle odczytuję numerki pinów czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 8 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2008 Nie komplikuj sobie sprawy czujnik temperatury możesz sprawdzić po wypięciu wtyczki z czujnika i omomierz przykładasz do styków czujnika w temp 20st powinno być ok 3kom przy 80st 300om Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregamel Opublikowano 14 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Jak wypiac tę wtyczkę żeby niczego nie zniszczyc? Wtyczka jest umiejscowiona w miejscu gdzie wiele wolnej przestrzeni na manewry nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 pin 14 powinien być pusty, czujnik temp. wody wpięty pod piny 15 i 44. Pin 44 jest masą czujników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi