czester1 Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Witam. Czy ktoś może mi powiedzieć gdzie w Białymstoku zrobią dość tanio alternator od MIIphI 1,5dci?Poszło mi chyba łożysko i tak wyje i herczy że nie prawdopodobne, a po 5min pracy to nie idzie się dotknąć koła na którym jest pasek zaczepiony bo strasznie gorące.Jaka może być cena naprawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czester1 Opublikowano 14 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Dlaczego koło pasowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrzan49 Opublikowano 14 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Nie powinieneś dać więcej niż 100zł z łożyskiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czester1 Opublikowano 14 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2008 Dzięki za dodanie optymistycznej myśli. Ale i tak nigdy nic nie wiadomo z tymi mechanikami ;-) Jutro pojadę kogoś poszukać i ciekaw jestem co mi powiedzą [ Dodano: 2008-12-19, 15:22 ] To informacja dla wszystkich, wypowiedź mechanika który robił mi alternator. Mianowicie za łożysko ze sprzęgiełkiem (220zł) do alternatora i robociznę zapłaciłem 300zł :shock: . To dużo i mało bo z opowieści mechanika wynika że musiał mi rozebrać cały przód auta żeby dostać się do alternatora. A łożyska są 2,jedno bez sprzęgiełka( i tu mi powiedział że jest ono tanie tyle że muszę się liczyć z sytuacją iż wtedy mogę zmieniać pasek nawet co miesiąc bo będzie pękał) i ze sprzęgłem. Ciekaw jestem ile kosztuje nowy alternator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi