Rxe.Megane Opublikowano 20 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2008 Witam , w poniedziałek jadę kupić Megane hatchback z silnikiem 1,9 DCI 130hp 05r. Co sądzicie na temat tej jednostki ? Bo już nie mogę się doczekać kiedy wyjadę na drogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esco Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 hej! śmigam tą jednostką od miesiąca...zrobiłem już prawie ponad 2 tysiące km/ jestem mocno zaskoczony jej dynamiką, przyśpieszeniem, spalanie zadowalające, w mieście (Warszawa) spala mi około 8 litrów, mogło być mniej ale...jak poczuje trasę to ma 7 litrów od razu ( przy mieszanym cyklu, z dużą przewaga maista)...natomiast silnik poza miastem jest idealny, dynamika, elastyczność super, szczerze polecam! mam nadzieje, że nie zmienię tego zdania po 20k km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robpab Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 Mamy w firmie Lagunę z tym silniczkiem - aktualny przebieg to ok 46tys.. Przyznam szczerze naprawdę ładnie śmiga. Dynamika super. przy 6-cio biegowej skrzyni spalanie, zwłaszcza na trasie jest spoko, mnie przy 130km/h komp pokazał 5,5l/100. Śmiało mogę polecić ten silniczek zwłaszcza że w megi z racji wagi powinien jeszcze lepiej się sprawować. Pamiętaj tylko o dobrym paliwie u nas lanie gorszego paliwa skończyło się wymianą przepustnicy, na szczęście udało mi się to załatwić na gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 stare, poczciwe ośmiozaworowe FQ9 po kolejnej modernizacji z filtrem cząstek stałych. Gdyby to było 2.0 dci to bym rozumiał ten zachwyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rxe.Megane Opublikowano 22 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 Tak dobre paliwo to podstawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 22 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 Rxe.Megane, wymiana filtrów i oleju częściej niż to przewiduje producent i dbanie o turbinę to następne dwie "podstawy" ;-) Kupiłeś tą meganke?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rxe.Megane Opublikowano 22 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2008 czytałem na forum jak obchodzić się z dieslem jednak trochę sprawa mi się opóźniła ale autko wezmę na 100% jutro mam nadzieje , że już uda się podpisać umowę żeby mieć autko pod choinkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolesh Opublikowano 17 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2009 w 2005 ten silnik mial 120 HP Chyba dopiero w 2006 wpuścili 130. Ale i tak warto - moja megii ('05) wyciąga z tych 120 koników wieeeeele radości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rxe.Megane Opublikowano 18 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 nie coolesh autko kupiłem od znajomego który jest kierownikiem Renault i moja ma 130hp więc są takie a On zna się na fachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi