Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Dziwne trzaski z przodu >90kmh na "

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Posiadam Megane 1.5 Dci 2006 rok i bardzo dziwny objaw...byłem u kilku mechaników ale żaden nic nie znalazł oglądając auto z dołu wszytko IDEAŁ... przebieg 48.000

Mianowicie podczas jazdy czuć bardzo bardzo delikatne drżenie kierownicy...dla kogoś kto

ma wytrzepane auto nie czuć ale jeżdze nim troche wiec weim ze cos jest nie tak...

im szybciej jadę tym drżenie jest większe, przy 90 km/h jest już dosyc spore i wyczuwalne...

dodatkowo gdy przy prędkosci ponad 90km/h przejedżam przez jakieś wgłębienie,taką mini hopę że autem buja (podnosi i opada) czyli dociska go do ziemi z przedniego lewego koła słychać bardzo mocne metaliczne trzaski, tylko ponad 90km/h...jak jadę wolniej ten efekt nie występuje, wystarczy ze przejadę przez taką hopę ponad 90 i przy docisku auta trzask jak cholera + koło wpada w mocniejsze wibracje, po czym sie uspokaja...

Czy ktoś miał podobny problem ? Nie chce oddawać auta jakiemus paprokowi który

zacznie wymieniać elementy które są OK, zwłaszcze ze auto jest dosyć świerze...

Dziękuję

Pozdrawiam

Koła są 100% OK... Ciśnienie również...

Nie wale podwoziem o asfalt bo wcześniej pokonywałem te hopy 120km/h i jakoś nic nie tarło... kolejna sprawa to to iż KOŁO WPADA W WIBRACJE ponad 90km/h które są mocno przenoszone na kierownice...dlaczego nie przeczytasz dokładnie tego co napisałem...

Na dwupasmówce przy 110 i delikatnym bujnięciu odrazu trzaski i wibracje...

Pewnie trze o asfalt... :mrgreen: :) :)

Super rada...jeździć wolniej...aż coś urwę i sie zabije ??

Sprawdze lepiej te drązki...

Weź podnieś auto złap za koła jeśli się kołyszą w pionie to najprawdopodobniej poszedł sworzeń na wahaczu. Sprawdził bym jeszcze mocowanie wahacza do ramy, są tam tuleje stalowo-gumowe. Ale chyba najlepiej podjechać na szarpaki i tam powinno wyjść co się tłucze. Być może pęknięta sprężyna?

Swoją drogą to Ci się dziwię , wiesz, że jest hopka to

wcześniej pokonywałem te hopy 120km/h i

potem się dziwisz, że Ci stuka :-?