piechtor Opublikowano 26 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 Witam, mam problem z przednim spryskiwaczem. Konkretnie lewym- kierowcy. W momencie spryskania szyby praktycznie wcale nie leci z niego plyn. Wypływa na dolną część szyby i sobie spływa po masce, a ja mam uswinioną szybę. Co może być przyczyną tego problemu i jak się do tego dobrać, żeby to naprawić. Szukałem już na forum i nie mam takiego problemu jak reszta, że zamiast spryskiwać tylną szybę wali na przednią. Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 26 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 Najlepiej igła w rękę i udrożnić. Jak nie pomoże to wyjąć końcówkę spryskiwacza i ją przedmuchać od drugiej strony. Jeżeli to tylko jedna strona to na pewno nie pompka. Pewnie dostał się jakiś brud i zapchało końcówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SnakeEyes Opublikowano 26 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2008 mam dokładnie ten sam problem,co autor. przepychanie igła niepomogło, jutro rozbieram spryski i zakładam nowe od C3-mam nadzieję,że będą śmigać i była to kwestia tylko zapchanego sprysku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piechtor Opublikowano 27 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 spróbuję w ten sposób. dzisiaj pierwszy wolny dzień od świąt więc może uda się poszperać. Poinformuję o efektach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 najszybciej i najtaniej można je kupić w serwisie citroena koszt ok 22 zł :) Jak również w salonie z logo lwa. Niektóre elementy w tych 2 markach są wspólne. Właśnie spryskiwacze przednie do takich należą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SnakeEyes Opublikowano 27 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2008 dokładnie jak piszą inni,zakupiłem je w salonie Citroena w Bydgosczy,koszt 25zl,są już na aucie i sikają jak tralala... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbarann Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 SnakeEyes, hmmm więc i ja zamówię w łodzi bo też mam ten problemik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ojinau Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 snake pytanko: czy cala zabawa polega na wyjeciu starych i podlaczeniu nowych? na zasadzie plug&play? i one sikaja mgielka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SnakeEyes Opublikowano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2008 było już na forum,pobawiłem się "szukaj" i znalazłem co chciałem więc tak: plug & play nie pasują-bynajmniej u mnie,pilnik/tarnik w dłoń-troszkę kawałek plastiku w sprysku od C3 trzeba spiłować i wchodzą bez problemu. Rozprysk idzie na cała szybę a nie tylko w 4 miejsca jak w oryginałach. Naprawdę fajna sprawa te spryski od C3 polecam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawalek_edukacyjny Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 Spryskiwacze od C3 od jakiegoś konkretnego rocznika? Nie orientuję się w cale.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 C3 w każdym roczniku miało te same spryskiwacze - info z serwisu cytryny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 jakiś nr części podacie? 6438.V8 - takie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SnakeEyes Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 ja tam nie wiem,poszedłem do serwisu Cytryny,powiedziałem 2 x spryski do C3 i stało się 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 ja też numeru nie mam, zrobiłem jak SnakeEyes, a spryskiwacze kupiłem dla kogoś z forum i chwilę później wysłałem. W serwisie jak zwykle zrobili problem, bo nie wiedzieli czy do wersji przed liftem czy po. Wybrałem te sprzed liftingu, a chwilę potem "serwisant" powiedział że nie ma różnicy który rok :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawalek_edukacyjny Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 Wystarczy tylko same dysze? tzn to co jest na masce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi