Vivaldi Opublikowano 21 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2007 Panowie , jak w temacie i moje podejrzenie pada na regulator ładowania. Ładowanie sprawdziłem 14,6 stałe. Alternator Boscha. Generalnie mnie to nie denerwuje bo wystepuje sporadycznie, tylko na wolnych obrotach i tylko jak jest obciązony (klima, ogrzewanie szyby+światła, ewent.wcisniety hamulec). Gdyby jednak nie było to drogie i roboty niewiele to wymienie. Tylko pytanie czy czynność skończy sie na wykręceniu 2ch śrubek jak widać z zewnątrz patrząc na alternator ? No i czy to bedzie przyczyną? Dziekuje za podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzEkCzEk Opublikowano 22 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 moze tez sie podepne z pytaniem pod ten temat, nie chce zasmecac forum i nowego zakladac, u mnie mam podobny problem w MI ph2 tylko ze mnie swiatla lekko przygasaja jak zacznie dzialac abs, tak sie zastanawiam czy to tak ma byc? w sumie wszystko dziala dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Easy Opublikowano 22 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 Mysle ze tak ma byc. U mnie na wolnych obrotach swiatla przygasaja jak zamykam szyby :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 22 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 swiatla lekko przygasaja jak zacznie dzialac abs To normalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 22 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 Sprawdź masę od świateł. Może gdzieś ją gubisz. Ja miałem tak z tylnymi lampami, jak włączałem kierunkowskaz to przygasały świtała mijania, po wyczyszczeniu styków problem znikł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vivaldi Opublikowano 22 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 a ja ponowie : jaki koszt regulatora i jaka wymiana ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BORUTApl Opublikowano 22 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 Jeżeli masz alternator boszowski i ten najmocniejszy co wynika z tego jakie masz wyp. to sam regulator ok 250zł. Wiem bo sam chciałem wymieniać. A tak wogule to i ja sie podepnę. Mam taki problem: w przeciągu miesiąca wymieniłem 2 cewki (szlag by trafił) ale żeby było śmieszniej to padły nie parami. Ale teraz deska rozdzielcza mi mryga, elektrycy są bezsilni byłem u paru i każdy ręce rozkłada na kompie nic nie widać co to może być :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Ale teraz deska rozdzielcza mi mryga Co to znaczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BORUTApl Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 Zanika całkowicie napiecie na desce żaden zagar kompletnie nic tak jak przy wyłączonym aucie to trwa (no takie mrygnięcie a czasem seria). najprawdopodobniej coś z cewkami ale nie jestem pewien czy to nie problem z elektronika deski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 To najprościej tam zaglądnąć i sprawdzić styki (kostki) w podłączeniu deski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BORUTApl Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 Ale to nie jest regularne dzisiaj naprzykład tylko 2x a wczoraj fisiowała jak oszalała :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 24 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2007 No tak się właśnie dzieje jak się pojawia brak styku :) Jest, jest i nagle na jakimś wyboju mryg i nie ma i zaraz jest. Najlepiej byłoby coby całkiem zgasło, to wtedy byłoby można szybko znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BORUTApl Opublikowano 25 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 Na jakim wyboju? Jak auto stoi! W czasie jazdy nic nie mruga i jest wszystki ok. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 25 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 auto stoi w czasie jazdy A tego to już nie napisałeś, bądź ja nie doczytałem ;-) Sprawdź te styki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 25 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 Na jakim wyboju jak auto stoi w czasie jazdy (...) nie powiem... osobliwe ;P :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi