michalr Opublikowano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 Witam Czy ktoś się wie jaki jest głęboki otwór na głośniki z przodu a jaki z tylu w drzwiach. Czy głośniki o głębokości montażowej 55mm się zmieszczą bez problemów. Jeszcze jedno pytanie czy z tyłu są 130mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 Głebokości dokładniej nie znam. Tył i przód 13stki - z przodu co byś nie wsadzał musisz ciac plastik tapicerki - żaden nawet najprostszy glosnik nie wejdzie ze wzgledu na magnes. Z tylu jest bez problemu (przynajmniej w htb 5d). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalr Opublikowano 3 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2009 dzięki za szybko odp.. Czyli z tyłu w 5D bez problemu 55mm się zmieści. Z przodu jak rozumiem też po wycięciu "plastiku". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaku89 Opublikowano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2009 Z przodu ciężko coś wsadzić zamiennego bez jakichkolwiek przeróbek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalr Opublikowano 6 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 jeszcze krótkie pytanko który zestaw polecilibyści pod same radio żeby trochę basu było: -HERTZ EV 130 -HELIX Dark Blue 52.1 na tyle zainstalowane mam clariony dwudrożne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 z przodu masz 4 glosniki i zeby to gralo musisz cztery wymienic (zestaw odseparowany ze zwrotnicami) wiec zaloz sobie w zaleznosci od zasobnosci portfela DSK 130 lub ESK 130. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaku89 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 Tak jak kolega mówi wymień cały zestaw, żeby to miało ręce i nogi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalr Opublikowano 6 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 tak też chcę zrobić tylko gdzie te zwrotnice pochować. Może ten zestaw:Sinuslive SL130w(wydaje mi sie żę to jakiś starszy model). Momiedzy DSK 130 a ESK 130 jest spora różnica w dźwieku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 jak do radia fabrycznego to dsk 130 (sam mam taki zestaw zamontowany) - w ESK masz jedna duza zwrotnice na strone (w DSK sa 2 male osobne) co zdecydowanie utrudni montaz bo trzeba bedzie kable ciagnac/ciac... Ja zwrotnice pochowalem/przymocowalem bezpośrednio przy glosnikach i jest luz Zdecydowanie przychylałbym sie do Hertza niz do "Sinuslive" - różnicy miedzy DSK a ESK sam nigdy nie słyszałem wiec sie nie wypowiadam ale myśle że ESK nie zasługuja na fabryczna instalacje i fabryczny radioodbiornik a tu juz dochodzą nastepne koszty. Wydaje mi się że DSK zadowoli cie w pelni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaku89 Opublikowano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 Ze zwrotnicami nie ma większych problemów. Można je podpiąć tuż przed wejściem w drzwi lub w samych drzwiach. Owinąć folią w razie wilgoci (jeżeli jest takowa możliwość)i przymocować i gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalr Opublikowano 6 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2009 mam jeszcze pytanie jeśli chciałbym przykręcić 16 to jakie dystanse mdf wybrać bo pod megane2 5d nie znalazłem nic na allegro a do innych autek jest sporo. P.S.Radyjko zmienie tylko znajdę coś co wyswietla info na komputerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaku89 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 No jak nie ma to musisz sam zrobić albo znaleźć kogoś, kto Ci zrobi na wymiar... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalr Opublikowano 7 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 Dzięki za zainteresowanie tematem. zamówiłem ev 130 bo tweetery mają podzielone opinie. Posiadam wzmacniacz dość stary magnat clasic oprócz czinczy ma wejście hi input przez które zapewne można podłączyć tylko czy warto wyczytałem że przez hi może nie być za ciekawie. Radio orginalne mam z małą nawi na łycie CD (2003r.) wie ktoś czy posiada ono wyjście na wzmacniacz? Czytałem że z wymianą radia też jest trochę problemów-pilot, wyświetlacz, więc póki co może lepiej spróbować podłączyc ten zabytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaku89 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 zainstaluj adapter ściągający sygnał z głośników na Low level Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 Można zrobic wyjscie na wzmacniacz z fabrycznego radia (cinch) - robil to Dr No i sprawdza mu sie to podobno niezgorzej - poszukaj i znajdziesz Troche dłubania i bedzie git bez zadnych adapterow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi