ziolo Opublikowano 22 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 Witam. W mojej Megi jest oryginalne radio Phillips ze sterowaniem przy kierownicy. Jak kupiłem auto raz odłączyłem klemę ale udało mi się je spowrotem zakodować. Kod mam. Później zmieniłem radio na inne. Teraz podłączyłem znów oryginalne radio gdyż chcę auto sprzedać. I tak cyferki kodu zmienia się pokrętłem od zmiany stacji radiowych, ale mam z tym problem. Bardzo źle przeskakują i ciężko trafić na żądaną. A gdy już na nią trafię, jak przejść do kolejnej pozycji? Czyli o jeden w prawo? Żeby zmieniać następną cyferkę. Pomóżcie bo nie mogę go rozkodować i jeżdżę bez radia! Tragedia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sornat Opublikowano 22 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 sprobuj cyframi na radiu bezposrednio, bodajze 2 to 1cyfra kodu, 3 to druga cyfra... itd. naciskajac dany klawisz przeskakuja cyferki w kodzie.... nie pamietam dokladnie ale u mnie ta jest, ostatnio kilka razy stukalem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hadson Opublikowano 22 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 No bo u nas pod 1 jest duży napis 1 :) A pierwszy to chyba eject. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 22 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 Niestety to nie działa. A to pewnie dlatego że ja mam Megi I. Starsza generacja. Poza tym na radiu guziki są do 6. U mnie pierwsza cyfra kodu to 7. Już jest problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 22 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 potwierdza/przeskakuje sie guzikiem pod pilotem (tryby radio) kod potwierdza dluzszym wcisnieciem. a lewym krzyzakiem nie mozesz kodu "wstukiwac"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sornat Opublikowano 22 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 Niestety to nie działa. A to pewnie dlatego że ja mam Megi I. Starsza generacja. Poza tym na radiu guziki są do 6. U mnie pierwsza cyfra kodu to 7. Już jest problem. nie chodzi o konkretne cyfry tylko: przcycisk z cyfra "1" zmienia pierwsza cyfre kodu czyli jak nacisniesz raz, to jest 1, nacisniesz drugi raz masz2, nacisniesz trzeci raz masz 3, tak od 1 do 0, potem klawisz z 2 zmienia druga cyfre itd. do klawisza 4 bo kod jest czterocyfrowy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 22 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2007 Raczej nie, w MI mozna to zrobic tylko za pomoca pilota. Zmiana pozycji jest regulacja glosnosci albo przyciskami na gorze pilota. Z tym, ze nie pamietam czy nie trzeba bylo ich przez chwile przytrzymac. Ja swoje oryginalne radio odstawilem do szafy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 23 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Byłem z tym w serwisie. Kod da się wybrać tym pokrętłem ale potwierdzenie (guzik na dole) który powinno się dłużej przytrzymać nie działa. Czyli nie chce przejść w prawo o jedno miejsce. W serwisie powiedzieli że to radio. :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 23 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2007 Ja bym sprobowal rozebrac pilota przy kierownicy, i sprawdzil przycisk. Stawialbym na uszkodzenie pilota, a nie radia. Chyba, ze wsadzili Twoje radio do innej meganki i wowczas dolny przycisk nie dzialal i stad diagnoza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 25 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2007 Pilota rozebrałem. I od tego guzika którym się przechodzi w prawo idą ścieżki. Zwierałem na krótko i nic! Tak więc chyba to nie pilot chociaż... narazie dałem radio do kumpla i powiedział że sprawdzi co jest grane i że jak mu się uda to zrobi tak że radio będzie bez kodu. 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy468 Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 witam Jestem tu pierwszy raz, mam kilka pytan szwagier kupił renault megane 1,6 z 1997r. i ma problem z odkodowaniem radia, czym moze mi ktos napisac krok po kroku jak odkodowac radio orginalne philips, Nastepnym pytaniem jest czy jesli klocki sa starte to zapala sie kontrolka abs.?? Proszę o odpowiedz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 5 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2007 suchy468, witamy! Wiem, ze jestes nowy ale to nie zwalnia Cie z wczejsniejszego przeczytania istniejacych tematow. Bo odpowiedzi, na Twoje pytania juz padaly. Poza tym, dostepne sa instrukcje do samochodow w wersji elektronicznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy468 Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2007 witaj krzychu, jestem zielony z kompa i forum takiego typu, czy nie mógł by ktos odpowiedziec na 2 pytanka, tylko odrazu kogos zjechac??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2007 góry ekranu masz "szukaj", to jest droga do poznania odpowiedzi :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2007 Można też "ręcznie, na piechotę" - wejść w odpowiedni dział i tam poszukać ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi