kinga25 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 witam mam meganke z 97r 1,6 b ale niewiem czy to silnik 8v czy 16v.napis na bloku silnika to DC 24627 prosze o pomoc fotka ponizej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 1,6 8V K7M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chojnak79 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 Witam na mój gust jest to 8-ka, ale może niech koledzy wesprą mnie w moich poglądach ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prosiaczek231 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 Zdecydowanie 1.6 8v (mam taki sam w swoim Scenicu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinga25 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 a ile ma koni? 75 czy 90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 masz to opisane w dowodzie, A te literki to przepisałaś z bloku silnika czy z tabliczki znamionowej przynitowanej do bloku. Należy spisać z właśnie tej tabliczki, Ponadto polecam istniejące tematy: http://megane.com.pl/viewtopic.php?t=4422&...ht=ile+mam+koni http://megane.com.pl/viewtopic.php?t=724&a...ht=ile+mam+koni http://megane.com.pl/viewtopic.php?t=7528&...ht=ile+mam+koni i jeszcze więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinga25 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 w dowodzie mam wbite 1,4 b 75 km ale wiem ze poprzedni wlasciciel wymienil go na 1,6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prosiaczek231 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 kinga25, i nie zgłosił zmiany do dowodu rejestracyjnego. Uwazaj, bo z tego mogą byc tylko problemy!! Przegląd, rutynowa kontrola miśków itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 kinga25, na silniku po prawej stronie tej aluminiowej osłony jest wybite K7M ..7.. sprawdź jaki masz numer powinno to być 702 lub 703 wtedy jest to silnik 90KM jeśli 720 75KM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 prosiaczek231, teraz silnik jest częścią wymienną i nie trzeba zgłaszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kinga25 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 na przeglad ostatnio pojechalam i nic diagnosta nie zobaczyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 silnik jest częścią wymienną i nie trzeba zgłaszać. ale tu nastąpił trick z dużych fiatów pan włożył większy silnik a dowód ma na mniejszy i chodziło tu głównie o obniżenie opłat OC o jakieś 50zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prosiaczek231 Opublikowano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2009 Codziennie człowiek uczy sie czegoś nowego, dzięki panowie za info :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi