kzyss Opublikowano 8 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 Witam nadchodzi czas mojego ubezpieczenia więc teraz co gdzie i jak:D najtaniej wychodzi mi w AXA OC bo ok 940 zeta a wchodzi to OC+ NNWK+ NNWP+ ZK i co sądzicie o AXA jak przebiega formalności bo to wszystko przez neta jest załatwiane :-| natomiast w biurze babka wyliczyła mi ok 1100 razem z ubezpieczeniem mieszkania czy coś ale to PTU czy MTU jakoś tak do końca nie pamiętam. Bo inne ubezpieczalnie (HDI, UNIQA itp.)to kosmos po 1500 zeta wzwyż lecą ceny A jest ktoś już tam ubezpieczony :) A teraz pytanie z innej bajki jak kupiłem auto i przechwyciłem gościa ubezpieczenie opłacając 2 składkę jego to mogę sobie liczyć 10% za bezszkodową jazdę jak nie miałem żadnych przygód bo kwity z ubezpieczalni stoją na mnie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrzan49 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 Spróbuj.Ubezpieczam w Axa drugi rok.Polisa obejmuje chyba inwazję Marsjan.Ale wszystko okazuje się w praniu! Nie korzystałem do tej pory z polisywięc nie powiem jak działa w praktyce .Pewnie jak zwykle.Znizki na pewno Ci uwzględnią.Wejdź na ich stronę i będziesz wiedział wsio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 8 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2009 no i jak w reklamie... po wjechaniu w latarnie dostaniesz w ciągu 10 dni decyzję o wypłacie odszkodowania. szkoda, że nie mówią że decyzje odmowną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoofeR Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Odświeżam temat. Przy obecnym wyliczeniu ubezpieczenia OC dla mojego autka, cena w AXA wynosi: 710 zł (bez zniżek), jedynie niższą ofertę posiada firma Benefia o której nic nie wiem. Ceny w Link4, Liberty Direct, PZU, MTU itp. oscylują w granicach 800 - 1200 zł. Czy warto się z nimi wiązać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Ja wziąłem Benefię we wrześniu 2009 (do tej pory miałem 2 lata PZU), wyszło mi w niej najtaniej na dobrych warunkach. Jest to firma Włoska, działa często przy Fiacie. Aktualnie korzystam z AC - zderzak tylny + klapa. Żadnych problemów nie robili, +10 % będzie na kolejne AC (czyli stracę z 20% zniżki 10% i zostanie mi 10%). Polecam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryszard55 Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 WoofeR jeżeli skłonisz się w stronę AXA to podaj numer mojej polisy , przy OC będziesz miał 50 zł zniżki :) . Przy AC jest znizka 100 złotowa . :) Nr. mojej polisy AC/1645362/0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoofeR Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Dzięki CareK, w tej chwili opieram się wyłącznie na Twojej opinii bo niestety sama firma nie zrobiła na mnie najlepszego wrażenia. Po pierwsze, kilkukrotne próby kontaktu z BOK, następnie poproszenie o numer telefonu aby "za godzinę do Pana oddzwoni kolega" skutecznie odstraszają potencjalnych nabywców polisy. Tam nie ma Call Center? :roll: Dzięki ryszard55, już gdzieś na forum czytałem o ww. zniżce. Jeśli zdecyduję się na AXA z pewnością z niej skorzystam. Swoja drogą, rozumiem, że nie masz najmniejszych problemów z tą firmą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichy18 Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Pytanie do was. Znacie może jakieś dobre kalkulatory oc? Bo teraz będę ubezpieczał auto i nie mam pojęcia gdzie ubezpieczyć(oczywiscie żeby było najtaniej) Myślałem tez o AXA ryszard55 Jak wrazie czego będę ubezpieczał w AXA mogę się powołać na twój nr polisy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Cichy18, Nie mieszaj tematów. Na forum już jest dużo o OC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryszard55 Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Oczywiście , każdy ubezpieczający się w AXA może powołać się na moją polisę , zniżki tak jak napisałem wyżej , ubezpieczający się z polecenia dostaje zniżkę ja też skorzystałem z tej formy i przy ubezpieczeniu OC+AC dostałem 100 zł zniżki . Natomiast polecający też ma mieć jakiś profit , ale jeszcze nie odzywali się do mnie w tej sprawie więc nie mogę powiedzieć co to będzie . Oczywiście nie mam problemów z tą firmą , cała operacja ubezpieczenia pomimo , że na odległość , ale przebiega niesamowicie sprawnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas.s Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Natomiast polecający też ma mieć jakiś profit , ale jeszcze nie odzywali się do mnie w tej sprawie więc nie mogę powiedzieć co to będzie Polecający dostaje talon SODEX'u o wartości zniżki jaką dostanie ubezpieczający ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 18 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2010 Woofer: Z Call Center korzystałem przy zgłaszaniu szkody, musiałem poczekać z 10 min (nie przeszkadzało mi to), aż konsultant będzie wolny, ale dzwoniłem około 17, więc teoretycznie duże natężenie wtedy było. Jak podpisywałem umowę o polisę to wszystko odbyło się szybko i sprawnie - około 15 min wszystko trwało w Benefii w Krośnie (we Fiacie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryszard55 Opublikowano 19 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2010 Wyżej podałem numer mojej polisy i jest błąd :-( , prawidłowy numer to xxxxxxxxx :) Uwagę mi zwrócili na priv osoby , które chciały skorzystać ze zniżki , dzięki serdeczne. I nadal, proszę załatwiać to poprzez PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi