duszysko Opublikowano 15 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2009 Witam wszystkich Mam pytanie a w zasadzie dwa dotyczące pierwszego przeglądu Megane II po roku eksploatacji, przebieg 7000 km. Jakie są obowiązkowe czynności podczas pierwszego przeglądu a co za tym idzie czy to ma wpływ na cenę? Gdzie w Krakowie lub oklicach najlepiej przegląd wykonać? Oczywiście bardzo proszę o wszelkiego typu rady i podpowiedzi . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 Gdzie w Krakowie lub oklicach Polecam odwiedzenie specjalnego działu na forum i poszukanie o serwisach w swojej okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yupikayey Opublikowano 16 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2009 Jestem właśnie po 1 przeglądzie. W cenę przeglądu są wkalkulowane wszelkie czynności sprawdzające. A jest punktów do sprawdzenia pewnie ze 20-30. Czas przeglądu ok 4-5h. Okazało się, że wymiana filtru oleju na inny niż oryginalny kończy się utratą gwarancji na silnik. Kupiłem filtron ale założę go wobec tego za rok lub 2, po gwarancji. Koszta: Filtr oleju renault - 48zł Filtr klimatyzacji - 106zł Przegląd - 305zł I mycie gratis . Przynajmniej u mnie - miłe zaskoczenie, za rok też postaram się skorzystać z tego gratisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duszysko Opublikowano 18 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2009 Witam Dziękuję za odpowiedz. Sprawdziłem ceny w Krakowie zaczynają się od około 600 do 800 w zależności od serwisu więc trochę drożej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yupikayey Opublikowano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Pamiętaj żeby CI nie wymieniali wszystkiego (stąd te ceny kosmiczne) tylko to co zaleca producent. Wymieniłem Ci to co podlega wymianie na 1 przeglądzie. Olej warto mieć swój, u nich przepłacisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duszysko Opublikowano 19 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2009 Witam No to teraz mi troche rozjasniles. Zaplaciles: Filtr oleju renault - 48zł, filtr klimatyzacji - 106zł, przeglad - 305zł, razem 459 PLN. Jesli kupiles 5L oleju to jest jakies 170 PLN co daje 630 PLN. OK ? Czy cos pomylilem. Pozdrawiam PS Przepraszam korzystalem z klawiatury bez polskich znakow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yupikayey Opublikowano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2009 Za olej dałem 110 plus przesyłka - 125zł, na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duszysko Opublikowano 21 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2009 Witam Czyli poniżej 600PLN. Jeszcze raz dzięki za pomocne uwagi , po przeglądzie dam znać ile mnie wyszedł, gdzie i co wymienili. Pozdrawiam [ Dodano: 2009-02-21, 15:26 ] Witam Po przeglądzie. Wieliczka 450 PLN + cena własnego oleju,-- wymiana filtrów oleju i przeciwpyłkowego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldii77 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Tak się zastanawiam czy robić przegląd w Megi, 50kkm(olej, filtry, pasowaloby świece zmienić); gość w Auto Zięba wycenił na ok.900zl:(. Wszystko można samemu zrobić za 400zł, gdyby nie fakt ze w razie draki z KZFR to można by coś bylo z RP ugrać na fakt serwisowania auta u nich choć na 100% nigdy nie ma pewności czy coś nie wymyślą.W 2009 wymieniłem tarcze tylne w ASO. Ceny mają kosmiczne i sie zastanawiam czy to ma sens złaszcza ze to rocznik 04 i b.mało jezdzę.Albo trzeba będzie się rozstać :cry: .Moze ktoś ma jakieś refleksje.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel400 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Waldii77, ja bym sobie darował, robiąc przegląd w ASO z tego co piszesz, przepłacisz 500 PLN. Jak Ci walnie KZFR to i tak w ASO zapłacisz około 500PLN i to jeszcze z ich wielką łaską. Sumując 500PLN za ewentualną wymianę KZFR w ASO + 500PLN nadpłaty za przegląd daje 1000PLN. I teraz jeżeli KZFR Ci walnie, kupując je w jakimś sklepie zapłacisz za nie z 700PLN + około 200PLN za wymianę to daje 900PLN, czyli Ci zostaje w kieszeni 100PLN B) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Szymansk Opublikowano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 Ja zazwyczaj kupuję część (filtry plus świece) od gościa z ASO w bydgoszczy. Potem wożę swoje graty do ASO. Ostatnim razem za całość razem z przednimi tarczami, olejem ASO i częściami z Bydgoszczy zapłaciłem około 900zł. Dzięi temu cena przeglądu mocno obniżona, a pieczątka ASO pozostała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi