matpul Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 Witam Mam u siebie założona zwykłą szybę, i myślałem że wszystko jest OK, ale okazało się że auto wcześniej miało dzwona i była szyba z sensorem deszczu. Przewód jest schowany i wystarczy podpiąć pod sensor aby zaczął działać, więc czy wystarczy dokupić sensor deszczu aby działał, czy trzeba też wymienić szybę na nową?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonnio Opublikowano 8 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 Biorąc temat od tyłka strony to powiem Ci tak - w mojej megi była wymieniana szyba ponieważ był odprysk po kamieniu. Do wymiany poszła cała szyba wraz z sensorem deszczu. Czyli z tego wynika, że jest to element integralny z szybą a co za tym idzie Ty nie dołożysz sensory do zwykłej szyby. No chyba, że masz mechanika z fantazją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matpul Opublikowano 8 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 tez tak właśnie myślałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monter Opublikowano 8 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2009 Szyba + sensor na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piastowski2007 Opublikowano 4 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2010 Witam. Jestem niedawno uzytkownikiem meganek. Na czym polega w ogole sensor deszcze? mozna sobie samemu takie cos zalozyc? prosze o odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonnio Opublikowano 15 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 Sensor deszczu to takie "oko" na przedniej szybie co to dobiera szybkość i częstotliwość pracy wycieraczek podczas deszczu/śniegu. I tak jak już wcześniej było napisane, żeby owo oko-sensor zainstalować trzeba wymienić szybę. Ale wydaje mi się, że zamontowanie takiego ustrojstwa w wypadku, kiedy nie posiadasz go fabrycznie to gra niewarta świeczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solaris84 Opublikowano 21 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 A ile kosztuje taki sensor deszczu bo mi najprawdopodobniej poleciał, jak przełoćze manetke wycieraczek to włacza się serwis i pisze "ESSUYAGE AUTO HORS SERVICE" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anneetta24 Opublikowano 22 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 no to dokładnie wyświetla Ci usterkę czujnika deszczu.. ktoś mi mówił że koszt naprawy w ASO to ok 800 zł ..natomiast sam sensor na allegro można kupić za ok 60/70 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi