aniqwerty Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 wypadł mi przycisk otwierania klapy bagażnika (na szczeście na parkingu, więc nie zginął). Ktoś wie jak go zamocować ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 bez zdjęcia dużego plastiku od wewnątrz klapy raczej się nie obejdzie. Opisze Ci jak to wyglądało u mnie w Coupe, bo tak samo sprawa wygląda. Zdejmujesz duży plastik - manual na forum. Wykręcasz zamek przykręcony bodajże na 2 śrubki, klucz 10. Przycisk trzyma się na takim jakby oringu w miejscu zaznaczonym na zdjęciu poniżej. Wciskasz przycisk, zakładasz dorobiony oring, chyba że znajdziesz stary w klapie i resztę zakładasz z powrotem. Foto: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniqwerty Opublikowano 28 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 to do odkrecenia 4 x torx trzeba az manuala ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 28 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2009 może i nie trzeba, ale jak pourywasz spinki to będziesz musiał szukać nowych Wystarczy looknąć i tyle Co ciekawe, w manualu jest opisany ten sam problem co Twój :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek4007 Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 (edytowane) ja dzisiaj też niestety zgubiłem owy przycisk...stało się to kilkadziesiąt metrów od domu, niestety przycisku nie znalazłem mimo, że szukałem go kilka minut po zdarzeniu. Czy taki będzie pasował: http://www.bazarek.pl/produkt/3609691/zamek-tylnej-klapy-renault-megane-lift-99-03-nowy.html oczywiście wymontowałbym z tego przycisk ze spręzyną i oringiem...jest taka opcja zeby niczego nie uszkodzic :( Edytowane 28 Października 2012 przez ziomek4007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_RSi Opublikowano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 ja dzisiaj też niestety zgubiłem owy przycisk...stało się to kilkadziesiąt metrów od domu, niestety przycisku nie znalazłem mimo, że szukałem go kilka minut po zdarzeniu. Czy taki będzie pasował: [ciach] Nikt nie odpowiedział koledze a ja inaczej zapytam, bo również wypadł mi ten klawisz (bez zamka na kluczyk): Czy wkład - sam przycisk (prostokąt z zaokrąglonymi górnymi rogami) jest identyczny w hatchback/classic ? Inaczej mówiąc - czy wystarczy, że zakupię jakikolwiek zamek z Megane I i przełożę sam przycisk? (np. z http://allegro.pl/zamek-klapy-tyl-renault-megane-i-clasic-sedan-i2840956193.html ) O fantazji, że lakierowany już nie mówię :!: (jakikolwiek może być, byle przyciskał). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieczar Opublikowano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 strzelam, że tak... ale taki sam, w sensie z zamkiem lub bez zamka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes4847 Opublikowano 9 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Witam przeszukałem forum i nie znalazłem odpowiedzi na swój problem. Mam problem z wypadającym guzikiem odmykania bagażnika, nie widzę żeby coś się ułamało, oderwało itp. Bardzo proszę o pomoc, może ktoś miał podobny problem Połączone z istniejącym tematem P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bamilek Opublikowano 21 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 I mnie własnie dopadł ten sam problem. Czy ktoś wie jaki ten oring ma tam być? Być może po rozebraniu klapy będzie tam w środku ale nie wiadomo w jakim stanie więc wolałbym się przed demontażem przygotować na ewentualną potrzebę wymiany i już go mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej-J Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Na alledrogo są gotowe zestawy z metalowym zabezpieczeniem zamiast gumowego. Koszt ok 40zł plus przesyłka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszb Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 (edytowane) Nie wiem czy w sceniku jest dojście, ale w u siebie w meganie włożyłem przycisk na swoje miejsce i w miejscu tego przewężenia założyłem od wewnątrz trytkę. Pół roku już działa, przycisk nie wypada. Edytowane 19 Kwietnia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi