FFooXX5 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 spoko zamówie więcej dla pewnosci że nie będzie za mało hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T.Boy Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Kambol Wg. schematu zasilanie lampki jest w kostce R301. Powinna być łatwo dostępna. Piny to 3-czerwony, 2-biały, 10-czarny Jest też bezpośrednio w skrzynce bezpieczników. Zącze PP2, piny 2-"wyjście lampek sufitowych" i 12-"wyjście zasilania czasowego lampki sufitowej i bagażnika" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek4007 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 mam podobne listwy tylko w kolorze ciepłym białym...zależy kto jakiego oswietlenia potrzebuje, ja u siebie po 2 diody zakryłem bo jak dla mnie jedna w zupełności wystarcza i ładnie komponuje się z resztą oswietlenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FFooXX5 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 (edytowane) witam ponownie chcę jeszcze wymienić żarówki podświetlające elementy deski rozdzielczej na żarówki ledowe co sądzicie o tych żaróweczkach? Kolor podświetleń w aucie jest na pomarańczowo ciekawe czy ten kolro jest uzależniony od barwy swiecenia żarówki czy od plastiku po którym światło się rozprasza, żebym nie zmienił koloru tymi ledami na biały http://moto.allegro.pl/zarowka-led-samochodowa-w5w-t10-1-led-l0203-wawa-i2539051409.html Edytowane 27 Sierpnia 2012 przez FFooXX5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zły link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FFooXX5 Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 (edytowane) link poprawiony no chyba że ma ktoś inne propozycje widzę że juz do przycisków od szyby nie będą pasowały Edytowane 27 Sierpnia 2012 przez FFooXX5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kambol Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 (edytowane) Wg. schematu zasilanie lampki jest w kostce R301. Dziękuję bardzo. Rozumiem zatem, że w ph2 dostęp do tej wtyczki jest od góry po zdjęciu "parapetu" deski, a nie od dołu jak w ph1. Kolor podświetleń w aucie jest na pomarańczowo ciekawe czy ten kolro jest uzależniony od barwy świecenia żarówki czy od plastiku po którym światło się rozpraszaBarwę elementom deski (nawiew, pokrętła, włączniki) nadają pomarańczowe plastiki, ale dioda ma wyjściowo inną barwę niż żarówka i świeci bardziej punktowo, także w niektórych elementach może prześwitywać i dawać inny odcień (temat o podśw. nawiewów). Samo podświetlenie liczników jest na LED (wymiana opisana na forum). Jeżeli chcesz wymienić te maleńkie żaróweczki na LED tylko dla oszczędności energii, to chyba nie ma sensu...W przyciskach szyby są inne żaróweczki - zdaje się, że mniejsze i z dłuższymi nóżkami (też opisane na forum). Najlepiej wymontować i wziąć ze sobą do dobrego elektronicznego. Edytowane 28 Sierpnia 2012 przez Kambol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FFooXX5 Opublikowano 10 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 (edytowane) faktycznie te flexy co pokazałem wcześniej świeca dośc punktowo, ale znalazłem coś takiego http://moto.allegro.pl/diody-led-t5-za-r5-1-2w-do-licznikow-kokpitu-dl-i2531720106.html typowe zamienniki standardowych R5 podobno nie świeca punktowo, żaróweczki wymianiem ponieważ większośc mi się już przepaliła, a te co palą sa już wyeksploatowane, świecą bardzo słabo. Do przycisków od szyb znalazłem też dobre zamienniki http://moto.allegro.pl/dioda-led-fi-5mm-czerwona-niebieska-biala-12v-dl-i2573961176.html i jestem w stanie sam to zrobić, myślę że te ledy ozywią trochę wnętrze mojej megii Dodano: 10 wrz 2012 - 13:00 witam. Chcę zrobić podświetlenie nóg, mam identyczną sytuację jak kolega kalipawel, widze tylko niebieską kostkę i to wszystko, a nikt nie opisał co zrobić w tej sytuacji udało mi się wyciągnąć tą skrzyneczkę z bezpiecznikami. Wiem że to będzie kostka PP2, mógł bym prosić o pomoc jak tam się wpiąć? mile widziany opis na moim rysunku 11.09.2012 Ogarnąłem oświetlenie nóg, a dokładnie jak się wpiąć, wszystko dzięki pomocy kumatych i obeznanych forumowiczów, którym serdecznie dziękuję, dla wzrokowców zamieszczam fotkę ;) Edytowane 11 Września 2012 przez FFooXX5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 10 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 A możesz zrobić zdjęcia takie jak zrobić kolega na poprzedniej str? Dodano: 10 wrz 2012 - 17:25 Musisz tę kostkę wypiąć z tej skrzynki potem ją otworzyć (odchylić plastik blokujący piny) jest zamknięta na zatrzaskach jak to odchylisz to po przeciwnej stronie masz rząd takich kwadracików z "ząbkami" pinów wystarczy odpowiedni nacisnąć i wyciągnąć pin który potrzebujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FFooXX5 Opublikowano 10 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 (edytowane) kostkę potrafię wyciągnąć i ją ogarnąć, kwestia tylko gdzie mam się dokładnie wpiąć?:)plusem i minusem od led Dodano: 10 wrz 2012 - 20:54 bardzo bym prosił o pomoc, chciał bym to jutro ogarnąć po pracy :D Edytowane 10 Września 2012 przez FFooXX5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 10 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 Kolega T.Boy opisał gdzie i jaki pin wypiąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FFooXX5 Opublikowano 10 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 czyli mam rozumieć z tego, że plusem bądź minusem wpinam się w pin 2 i 12? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 10 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 Sprawdź do którego z nich dochodzi napięcie po otwarciu drzwi masę pod masę a plus pod jeden z nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FFooXX5 Opublikowano 10 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 ok dzięki jutro postaram się to zrobić :D i wtedy zacznę kombinacje z doborem led a mam ich trochę więc mogę eksperymentować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kambol Opublikowano 10 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2012 (edytowane) Lokalizacja kostki w (moim) Megane I ph2: W kostce są te same kable, które wychodzą ze złącza PP2 z UCH, jak pisał kolega: Jest też bezpośrednio w skrzynce bezpieczników. Zącze PP2, piny 2-"wyjście lampek sufitowych" i 12-"wyjście zasilania czasowego lampki sufitowej i bagażnika" Edytowane 10 Września 2012 przez Kambol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi