Mike226 Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 Witam, j.w. moje radio się zablokowało - wyświetla się napis "ERROR". Wymienilem aku, wpisałem kod który miałem w papierach..."ERROR", potem udałem się na stronkę, którą polecał ktoś z forum. Podałem serial radia itp i dostałem kod (inny niż w papierach). Wpisuje go i "ERROR". Wyjąłem radio i zauważyłem, że był urwany przewód, który wchodzi w kostkę (3 piny). ktoś go wcześniej lutował. Czy nie powinna iść do radia wiązka 3-ch przewodów? PS: radio do momentu wymiany aku działało bez zarzutów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monter Opublikowano 3 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2009 Wymiana akumulatora zasadniczo ma niewiele wspólnego z funkcjonowaniem radia. Poza tym że oczywiście musisz ponownie pow wymianie wbić kod. No ale wiemy że to nie jest przyczyną. Czy usterka nie wystąpiła czasami podczas tych największych mrozów jakie ostatnio były ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike226 Opublikowano 4 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2009 Jest już ok. Odzyskałem kodzik i jest ok. Mam jeszcze jedno pytanie. Czy wiecie od czego jest ten urwany przwód o którym pisałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sleepless Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Mike otóż czy mógłbyś napisać jak to zrobiłeś że przestało Ci wyskakiwać error bo napisałeś że już działa ale nic więcej czy samo zadziałało czy coś zrobiłem. Mam podobny problem bo wyjąłem bezpiecznik od radia no i musze je zakodować i teraz nie wiem czy mam dobry kod dlatego chciałem zapytać czy może ktoś się orientuje jeśli nie to jutro wyciągne radyjko spisze te numery i skorzystam ze strony ale jeszcze dla pewności dam zdjęcia do teczuszki jaką mam z renault z numerami nadwozia a powyżej 4 cyfrowy kodzik który mimo wszystko chyba nie jest kodem do radia ale jeśli ktoś zna jego przeznaczenie chętnie się dowiem do czego on służy. i oto ów teczuszka ; ) a to te dwa kody tzn jeden numery nadwozia a drugi cztery cyfrowy nie wiem do czego? będe wdzięczny za pomoc ; )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 to nie jest ten kod - ja mam go wpisanego recznie długopisem na ostatniej stronie ksiazki przegladów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magda1987 Opublikowano 5 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 Witam serdecznie Od jakiegoś czasu borykam się z pewnym problemem. Doprowadziłem na biwaku do rozładowania akumulatora i gdy już go naładowałem okazało się że radyjko Cabasse żąda kodu. Poczytałem jak to zrobić, znalazłem w książce kod do radia i przystąpiłem w\g instrukcji do wpisania kodu jednak joystickiem przy kierownicy nie można zmieniać cyfr tak aby wklepać kod ciągle wyświetlają się 4 zera i przy kazdej próbie wpisania słychać tylko dzwięk "beep" Czy ktoś może coś poradzić co z tym fantem zrobić, a może ktoś z szanownych forumowiczów miał podobny problem? Dodam jeszcze że odłączyłem obydwie klemy z akumulatora w celu resetu radia (ok. 5 min) Proszę o odpowiedz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slowik8609 Opublikowano 28 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 (edytowane) jak zdobyłeś kod do zmieniarki? Bo mam identyczny problem i potrzebuje kodu zmieniarki... Kod zmieniarki uzyskałem w ASO za 60 zł i sprawa się rozwiązała Edytowane 30 Marca 2012 przez Slowik8609 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi