dzarek Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Witam, Mam poważny problem i zarazem dylemat co robić ze wspomaganiem w mojej megance. Wpierw mała historia: w samochodzie rok temu na skutek zastosowania złego oleju cały układ był czyszczony - pompa była regenerowana, przekładnia czyszczona, a węże wymienione na "nie oryginalne". W efekcie wszystko działa do momentu nagrzania się samochodu - wtedy cały układ zaczyna strasznie ciężko chodzić. Chodzi na tyle ciężko ze raz prawdopodobnie na skutek za dużego ciśnienia zerwało mi węże. Problemu nie ma w codziennym poruszaniu sie praca-dom, zato zeby jechac gdzies dalej to strach... Co może być przyczyną i co warto z tym robic? Regenerować przekładnie? Kupować nową przekładnię-zamiennik? Szukać czegoś używanego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk3012 Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Witam ja wyjełem swoją maglownice z Megane I i zakupiłem komplet uszczelek do regeneracji i nie mogę sie dostać w żaden sposób żeby wymienić oring z prawej i lewej strony (na bokach) . Prosze o pomoc jeżeli ktoś już rozbierał !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dilon69 Opublikowano 16 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Temat widzę już stary ale może w międzyczasie robił ktoś maglownicę w okolicach Warszawy i poleci jakiś warsztat oraz powie ile to może kosztować. Podjechałem dziś do jednego warsztatu od maglownic w okolicy i powiedzieli że do 1500 zł taka zabawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damzak Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2015 Witam. Problem wycieku z maglownicy dopadł i moją starą megankę, "wójek" google zasugerował dwa warsztaty w Łodzi: http://www.purm.com.pl/index.html http://autoprzekladnie.supermechanik.pl w obu warsztatach ceny podobne tj. około 650 zł, oba dają 1 rok gwarancji, ten sam czas wykonania naprawy. Mam pytanie do forumowiczów, który warsztat polecacie, jakieś doświadczenia, może zgrzyty? Warsztaty w Warszawie odpadają ze względu na cenę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi