888EX888 Opublikowano 30 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 mam taki problem zaroweczka ta na podsufitce ktora jest i swieci jak sie dzwi otworzy wpadla mi do srodka dokladnie nie pod podsufitke ty;lko ten plastik co tam jest dla jasnosci otworzylem ta lampeczke wyciaglem caly uklad mocujacy te zaroweczki bo jego sie jeszcze da wyciagnac a zaroweczka wpadla dalej pod ten plastik i nie wiem jak ja z tamtad wyciagnac ma ktos jakis pomysl albo patent?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 30 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 trochę roboty z tym będzie, żeby zdjąć podsufitkę to musisz: -okręcić daszki przeciw słoneczne, uchwyty i nie wiem czy jakieś plastiki ze słupków zdjąć Módl się, żeby nie wpadła Ci w profil np wzmocnienia dachu z przodu, bo będziesz już musiał z nią jeździć do końca :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
888EX888 Opublikowano 30 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 z tego co slysze to ona nigdzie tam nie wpadla tylko jest jeszcze w tej takiej plastikowej obudowie na ta lampeczke ale w takiej jej czesci ze sie ni cholery nie da tam dostac od szyby zaraz i tylko tam lata jak juz pisalem pod podsufitke nie zdarzyla wpasc calej jest w tej lampeczce tylko w czesci do ktorej nie bardzo widze dostep Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 30 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 Pewnie cały ten element gdzieś na torxa jest przykręcony. W clio rozbierałem to i wszystko trzymało się na 1 śrubce, w meganie jeszcze nie miałem tej przyjemności :) ale myślę, że jest to podobnie zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
888EX888 Opublikowano 30 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 a gdzie ta srobka sie znajduje jak sie do niej dostac?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 30 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2007 Jutro zobaczę to napiszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 31 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2007 Lampki podsufitowe sa chyba różne. U mnie trzeba ściągnąć tą klapkę przy lampce i pod nią są dwa torxy. Chodzi o tą klapkę w której niekiedy jest kontrolka ryglowania drzwi. U mnie w klapce nic nie ma, znaczy teraz to zamiast klapki jest panel radia :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maximus Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Ja mam problem z tą podsufitówką :) - na zdjęciu powyżej lewa - musiałem ją całkiem wyjąć - bo jak jest włożona to świeci cały czas nawet po zamknięciu drzwi - wie ktoś co może być nie tak ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 sprawdź, styki w czujnikach drzwi, może któryś Ci się zablokował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
888EX888 Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 ok zakreslilo mi to sytuacje ale powiedz mi jak wyciagnac ta zaslepke zeby sostac sie do takiego stanu jak na zdieciu metoda sila razy gwalt?? na chama mam ja wyciagnac?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zaślepkę trzeba przesinąć do przodu (w kierunku szyby). Nieco siły też się przyda :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 ona jest na takie bolce wchodzące w podsufitkę i trzeba to wysunąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
888EX888 Opublikowano 3 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2007 ok sprawa zalatwiona wyciaglem felerna zaroweczke wystarczylo wyciagnac zaslepke tak jak to na zdieciu pokazane bylo dziekuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoundWave Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 @Lewy: czy Ty masz kluczyk z immo na podczerwien?, bo mi jak zamoknie samochod i rano "odparuje" to immo nie dziala, wydaje mi sie, ze mam jakis wyciek przy antenie ale od spodu. Rozbierales moze tak podsufitke zeby sie dostac pod antene? Wlasnie bede sie po wakacjach zabieral za rozbieranie podsufitki i nie wiem czy mamy to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ggumiswawa Opublikowano 11 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 Lekarstwo na cieknący panel IMO Odkęcić plastik z lampką Zdemontować antene na obudowe anteny nałożyć silikon tak aby wyciekł podczas mocowania anteny Skręcić spowrotem antenke złożyc panel lampki Wypić piwko i Auto Uleczone Miałem to samo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi