Grzesiek Lca Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Witam. Szukam dla siebie megane, koniecznie diesel dci bądź dti. Jaka jest między nimi różnica i na co zwracać uwagę przy zakupie?? Co sądzicie o tej: LINK DO OGŁOSZENIA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Nie mam zastrzeżeń co do tej Meganki. Nawet ładna chociaż sterowanie przy kierownicy by się przydało - szczegół Chodzą słuchy że dTi są trwalsze od dCi, jaka w tym prawda nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Lca Opublikowano 24 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Napisałem im maila z prośbą o fotki silnika i bagażnika. Swoją drogą to nie pisze,że bezwypadkowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 dopóki nie pojedziesz ze specjalistą lub na geometrię to nie będziesz wiedział czy jest bezwypadkowa czy nie. Chamstwo sprzedających czasami nie zna granic i do końca będzie się trzymał wersji że jest bezwypadkowy nawet gdy tak nie jest. Dlatego taka informację traktuj z dystansem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Lca Opublikowano 25 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 ok więc tamta odpada - była robiona - dzwoniłem. Co powiecie o tej: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7896730 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 następny bajkopisarz: -4x elektryczne szyby -kurtyn to na 99% tam nie ma, od 99 roku były 4 poduszki -bezwypadkowy a na 7 zdjęciu poduszka kierowcy różni się kolorem. -nie wierzę w przebieg -przedni zderzak odstaje po stronie kierowcy -prawe przednie koło wygląda jakby było cofnięte (duża różnica szczelin między błotnikiem a zderzakiem) -opłaciło się gościowi zarejestrować i po miesiącu sprzedawać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Grzesiek Lca, Przeglądnij linki z tematu: http://megane.com.pl/viewtopic.php?t=9425 ps. Klawiatura się uszkodziła, że tyle ENTERÓW wstawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Swoją drogą to nie pisze,że bezwypadkowa dopóki w wypadku żadna z osób nie odniosła obrażeń ani nie poniosła smierci, według Kodeksu nazywa sie to zdarzeniem drogowym a nie wypadkiem. Przeczytałem o tym na jednym forum.Dlatego handlarze bazują na tym i wypisują że auto jest "bezwypadkowe".Musisz szukać auta bezkolizyjnego i najlepiej jak taka formuła znajdzie sie na umowie,wtedy masz grunt,żeby cokolwiek od gościa wymagać w razie stwierdzenia,że auto było bite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Lca Opublikowano 25 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7824651 a o tej co powiecie?? Blisko mam w sumie;) Dzwoniłem i ponoć stan jak z salonu;] Za 12 do oddania,ale jak przyjadę jutro to już za 8 tys?? I ponoć coś stuka w zawieszeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Chłopie kup sobie najpierw miernik grubości lakieru (30zl) później zacznij jeździć i oglądać auta. Jedź i oglądaj największe syfy jak i te najbardziej zadbane (czytaj drogie). Będziesz miał skale porównawczą pomiędzy nimi, będziesz widział czy to lekko używane nie jest po prostu "wyruchane" - zaniedbane. Bez takiej ogłady wpakujesz się syfa. Ja miałem Felicie. Poczciwe auto co by nie powiedzieć, ale już leciwe i mała przestrzeń jak i brak klimy itp. Przejażdżka jakimkolwiek najgorszym Passatem (97 czy 98rok) powodowała prawie orgazm że jaki to [Cenzura] i w ogóle. A prawda taka że po prostu w pewnej generacji aut to standard, norma i nie ma się czym podniecać a zwracać uwagę należy zupełnie na coś innego. A ty kupując auto musisz wychwycić "to coś innego" żeby nie popłynąć. Na forum wysławiamy się cenzuralnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Grzesiek Lca, poważnie za 8 tys?? :shock: :shock: :shock: To by dało mi wieeeeeeeele do myślenia. Ze zdjęć nie widać wiele, oprócz tej stodoły z tyłu, w której ta Meganka mogła być doprowadzona do stanu używalności silnik dTi to max 98 KM. Z tyłu nie ma wycieraczki. Jak masz blisko (piechotą) to można się przejść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Lca Opublikowano 25 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Ja z Legnicy jestem,więc mam 80km do Wrocka. Ale dam sobie z nią spokój, koleś też dziwnie gadał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Grzesiek Lca, daj sobie spokój z nią.Szkoda pieniędzy na benzyne i czasu. Koleś spuści 4 tys.zł???Coś nie tak z autkiem..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek Lca Opublikowano 25 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 jadę w sobotę ta obejrzeć: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7880401 Z tego co gadał gościu to jest wszystko ok, ma książkę serwisową. Za 12500 ostatecznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 poduszka kierowcy coś dziwnie odstaje. Kierownica i gałka wskazuje na większy przebieg niż ten na liczniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi