piter2906 Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Witam wszystkich forumowiczów:) Kupiliśmy z dziewczyną na spółkę clio 1.4 ( w umowie c-p jest dwóch kupujących, my ). Zamierzamy również zarejestrować auto na nas. OC jest od poprzedniego właściciela w PZU. Oboje nie mamy zniżek i mamy powyżej 25 lat. Jak będą naliczane zniżki ? Na dwie osoby ? Z góry dzięki za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Na dwie osoby ? Przy powyżej 25 lat nie dostaniecie zwyżki tylko normalną stawkę. Tak, w razie rozstania z dziewczyną i ona dostanie 5 % i Ty 5% - przypada co roku 5% zniżki oczywisie + drugie 5% za kontynuacją w danej firmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vir00z Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Prezes jestes pewien tego co piszesz...? Jesli jedno jest wlascicielem, drugie wspolwlascicilem to wydaje mi sie iz beda dostawac co roku po 10% kazde z osobna - w moim przypadku tak wlasnie jest ukonczyli po 25 lat wiec zwyzki nie bedzie - tu sie zgodze, startujecie z pulapu 0 jesli tak to mozna nazwac btw, u mnie to wyglada tak, ja jestem wlascicielem auta, jako ze "nieletni" to wspolwlascicilem jest tata - posiada 60% znizek i na niego jest OC wykupione ja na tym kozystam bo place mniej a i co roku dodatkowo 10% dostaje - sprawdzone, jednak jesli ja spowoduje wypadek to znizki tracimy oboje heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Prezes jestes pewien tego co piszesz...? Tak ;-) Zawsze sobie można policzyć ile komu wyjdzie Zależne jest to też od regionu zameldowania :) http://www.allianz.pl/obsluga_klienta_kalk...iowe_oc_ac.html Jak widzę wiek graniczny to 26 latek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 ja tak dodam że jeśli jest się w związku małżeńskim to jeśli autko zostanie kupione wspólnie z małżonką w świetle kodeksu cywilnego otrzymuje ona (żona) te same zniżki co mąż. wykorzystałem ten przepis rejestrując mojej żonce jej pierwsze autko megane w PZU zrobili tylko wielkie oczy koparki opadły i musieli przyznać 60% zniżek prawo jest równe dla wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vir00z Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 co tu bedziemy sie sprzeczac, wiele zalezy jeszcze od ubezpieczalni... w mojej np. wiek graniczny to 24 lata, teoretycznie znizki rowniez kazda ubezpieczalnia moze naliczac inaczej - niekoniecznie zgodnie z prawem Co osoba to inne zdanie, kazde moze byc prawdziwe - w tej dziedzinie najlepiej uczyc sie na "wlasnej skorze" - jesli ma sie na to czas i checi - poczytac troche kodeksow, tudziez regulaminow i wszystko bedzie jasne temat woda :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 czyli dochodzimy do wniosku ( odchodząc od tematu ) że zniżki to przeżytek i głupota bo czyż nie jest głupotą przyznać zniżkę osobie która nigdy nie miała samochodu lub co gorsze ma prawo jazdy np od 3 miesięcy? Następną głupotą jest naliczanie składki od miejsca rejestracji auta bo nikt nie prowadzi statyski np ile pojazdów na innych blachach niż warszawskie spowodowało kolizję w stolicy ale i tak wszystkie pracują na "warszawską szkodowość". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariano_italiano Opublikowano 2 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 Jakbyś szukał zniżek na OC lub AC to zobacz ile wyjdzie Ci w Liberty i podaj Kod Promocyjny Liberty Direct: 90982389 . Daje to 50 zł na OC i 100 zł na AC. Dodatkowo można zyskać przy wykupie ubezpieczenia przez neta i płacąc karta kredytową 10% łącznie. Mi po tych wyliczeniach wyszło 456 zł składki za cały rok na OC Nie miałem wcześniej zniżek na siebie, bo Meganka to moje pierwsze auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 2 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 Co Ty masz z tego podania kodu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariano_italiano Opublikowano 2 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 satysfakcję, że ktoś zaoszczędził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 2 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 Plus bonus przy następnym ubezpieczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 2 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 Zapomniało się spamerowi o tym wspomnieć, w końcu gdy się na tylu forach zamieszcza co on to ciężko o wszystkim myśleć, szczególnie gdy na każdy trzeba inne auto wymyślić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiszaElk Opublikowano 3 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 Tak, w razie rozstania z dziewczyną i ona dostanie 5 % i Ty 5% - przypada co roku 5% zniżki oczywisie + drugie 5% za kontynuacją w danej firmie. Głowa mnie boli jak czytam, mówiąc delikatnie, taką nieprawdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi