Rafek Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 Witam wszystkich Od kilku tygodni jestem właścielem Scenic RX4 2.0 16v benzyna i mam pytanie dotyczace pracy silnika tzn na wolnych obrotach pracuje jak diesel (przy rozgrzanym silniku) gdy jest zimny praca jego jest cicha. Przy dodaniu gazu klekotanie cichnie. Olej zostal wymieniony, na nowy i dzieje sie tak samo, poziom oleju nie maleje. prosze o naprowadzenie mnie co to moze byc, czy to cos powaznego??? Z góry dziekii [ Dodano: 2009-03-02, 20:13 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kudlaty Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 Może się mylę ale o tym klekotaniu już było na forum,czy aby to nie jest koło zmiennych faz rozrządu :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 3 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 O ile sie nie mylę, to w tym silniku nie ma ZFR. Podaj symbol silnika, to ta sprawa będzie jasna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafek Opublikowano 3 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 F4R 2.0 16v 102,00kW 2000 rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafek Opublikowano 3 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 Dziekuje bardzo wwszystkim, za innfoo, prosze tylko powiedziec mi jeszcze jak dlugo z tym moge jezdzic czy trzeba odrazu jechac do mechanika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kudlaty Opublikowano 3 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 koło ZFR jest w F4R 740 i 741 a jak długo to tego nikt Ci nie napisze bynajmniej ja bym robił to jest związane z rozrządem a jak pasek zerwie to wiesz co będzie :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 3 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 koło ZFR jest w F4R 740 i 741 w 770 też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafek Opublikowano 3 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2009 tak wiec umowiony jestem na przyszly tydzien do wymiany odrazu zrobie rozrząd, coz troszke kosztow mnie czeka, ale lepiej to zrobic niz narobic sobie balaganu pozdrawiam wszystkichj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
squdo Opublikowano 13 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 Koledzy, miałem to samo jednak mechanik powiedział, że to popychacze. Po ich wymianie jest znacząco ciszej ale jeszcze coś klekocze, niby mówi że może pompa oleju albo panewka. Jednak po wymianie tych popychaczy i przy okazji rozrządu spadła moc auta. Może ma ktoś pomysł ? Link do tematu w tej sprawie: http://megane.com.pl/postlink/206837.htm#206837 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 13 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2010 kolego squdo, spokojnie założyłeś temat, OK. Mogłem Ci go wywalić dałem czas na poprawę. Po co podajesz linka. Poczekaj trochę i wykorzystaj opcję :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi