Vivaldi Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 i wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Po ilu km jest wymiana oleju w Megane II w silniku 1,6?:> Bo o ile się orientuję to na 30 tys km, a komputer mi wyświetla na 20 tys km? No i jestem w kropce heh! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janksz Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Wymień co 15, lub co roku, a sprawisz silnikowi wiele dobra i radości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 wcześniejsza wymiana na pewno silnikowi nie zaszkodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 No napewno - gorzej z moim protfelem heh Wogóle jeszcze nawet nie ma roku, jeszcze dwa miesiące ehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janksz Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Raz do roku musisz wymienić niezaleznie ile km. przejedziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniek Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Dzisiaj zadzwoniłem do Aso - koszt przeglądu ok 700 zł z olejem, wymianą wszystkich filtrów. Trochę się cenią, ale cóż - jak mus to mus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertto Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 30 tyś to przesada. Przy oleju sytnetycznym wystarczy co 20 tyś. Ja mam auto po gwarancji więc przeglądy olejowe robię sam. Dobry olej syntetyk 180 zł, filtr oleju - 25 zl, moja robocizna - 3 browary : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janksz Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2007 Filtru powietrza nie wymieniasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertto Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Mieszkam na Pomorzu - powietrze dość czyste nie ma przemysłu. Filtr powietrza co drugi olej wymieniam, a więc co 30 - 40 tyś. km lub co 1,5 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cienislaw Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 jedno z zabawniejszych tlumaczen jakie slyszalem (by Robertto). jak wymieniac to caly komplet, przy takich wydatkach te pare zlotych nie zbawi, a zysk moze okazac sie pozorny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertto Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Wynika to bardziej z lenistwa i braku czasu niż z chęci oszczędności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 wykręcenie 2 śrubek to nie jest duży wysiłek :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertto Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Pewno masz rację. Po wymianie rozrządu, oleju, napinacza paska klinowego i opon nie chciało mi się po prostu szukać dodatkowych elementów do wymiany. Tak zwykle to jest po kupnie auta. Wiesz może ile taki filterek kosztuje? Próbowale dostać sie do filtru przeciwpyłkowego, ale spasowałem. Żeby spuścić olej specjalnie przerobiłem imbusa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 17 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2007 filtr kabinowy jest w podszybiu po stronie kierowcy i kosztuje ok. 40 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi