thomaskce Opublikowano 4 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2009 Witam, Wie ktos moze jakie glosniki wejda pod standardowe maskownice w Megane Coupe III ? Podejzewam ze 13cm ale jaka glebokosc i czy nie trzeba bedzie przerabiac jak w MII I jakby ktos mial instrukcje jak sie wyciaga orginalne glosniki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_z Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Witam Wiesz że nawet niemam pojęcia jakie wchodzą głośniki, a to jest ciekawe ponieważ też się przymierzam do wymiany głośników bo są kiepskie .... Za ile chcesz sprzedać ten pakiet sportowy i czemu sam go niechcesz ??? a jak ci się ogólnie jeźdźi nową Megi ??? Pozdrawiam Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iceman007 Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Pytaliscie w salonie czy nie beda robic problemów z gwarancją po przerobkach car audio? Ja planuje zmienic głosniki, wygluszyc drzwi jesli wejdą głosniki 16cm. Jesli niestety nie da sie tam ich wpakowac to wstawiam 13 tki i do bagaznika jakis maly wzmacniacz i subwoofer najlepiej zabudowane po bokach zeby nie zajmowały miejsca za wiele. Pierwsze co uslyszalem w serwisie car audio to ze serwis Renault zawsze widzi jakies problemy i wielu klientow rezygnuje z przerobek bo pozniej Renault wszystkie awarie zwala na przerobki audio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_z Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Szczerze powiedziawszy to nawet się nie zastanawiałem nad gwarancją, dobrze że Iceman007 o tym mówisz ... Ale i tak muszę jechać do salonu bo niewiem do końca jak się dezaktywuje alarm (bo częstko piesek zostaje w aucie i go muszę wyłączyć bo później wyje - oczywiście alarm hehe ) Więc jak się do nich wybiore to ma do nich kilka pytań ... A skoro już rozmawiamy to może Panowie się orientują jak to jest z tym czujnikiem deszczu, bo on dla mnie jest ściemą, np. pada czy nie pada a dam na jedną kropelkę to one i tak chodzą, bezsensu co to za czujnik skoro cały czas trzeba operować kropelkami ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iceman007 Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Z tego co sie dowiedziałem to mozna wstawic głosniki 16cm. Osobiscie tak bede robił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomaskce Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 wygluszac czy nie wygluszac ? Powiedzcie mi czy warto wygluszac drzwi ? Planuje zmiane glosnikow z seryjnych 13 na 16 mocowane do drzwi na dystansach i nie wiem czy dodatkowo wygluszac drzwi ? Doradzcie (wygluszenie jednej pary drzwi max 150 w serwisie car audio(Skalik), mocowanie glosnikow na dystansach 50-70/glosnik) Dodam ze chce rowniez wrzucic jakis subwoofer aktywny do bagaznika, mialem Blaupunkt ODSB 8000a w mojej MII i bylem bardzo zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iceman007 Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Jasne ze wygłuszac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deeper Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Wygluszenie to absolutna podstawa. Nawet seryjne glosniki zagraja lepiej jak sie drzwi wygluszy... Od tego trzeba zaczac. Doradca klienta, z ktorym rozmawialem twierdzil, ze 13cm. Z wiekszymi moze byc problem. Porzadne 13-tki zagraja tez calkiem niezle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomaskce Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Oto jak wygladaja drzwi od srodka. Niestety 16cm nie wejdzie Takze trzeba wlozyc jakies przyzwoite 13 z dobrymi gwizdkami (ich wogole nie ma, na szczescie sa kabelki) i jakis basik do bagaznika, moze cos takiego: http://www.allegro.pl/item610799572_jbl_ba...macniaczem.html Nie bede wygluszal bo to nic nie da. Pozatym drzwi sa w miare zamkniete. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 o fak... No to chłopaki poszaleli w projekcie MIII, w MII przynajmniej można było plastiki porzeźbić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomaskce Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 pytanie, czy bede musial caly pierscien wymieniac czy moze zostac oryginalny ? Nie wiem czy glosnik jest przyklejony ale moze fachowcy potrafia to jakos ocenic po zdjeciach powyzej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deeper Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 W avensis mialem dokladnie takie samo... niestety pierscien byl zespolony z glosnikiem. Tak poza tym dlaczego uwazasz, ze wygluszenie nic nie da ? To zawsze cos daje i jest podstawowa czynnoscia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomaskce Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 drzwi sa w miare zamkniete a 13 nie robi az takiego szumu jakby robila 16cm. Pozatym cala tapicera bedzie chodzic przy mocniejszych basach, zobacz jak cala chdzi pod naciskiem, szczegolnie dolny tylny brzeg tapicerki z subow upolowalem cos takiego: http://www.megamedia.pl/skrzynia-basowa-al....php?negocjuj=1 we wtorek jade do Medii i mi to podlacza w sklepie dla proby 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deeper Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Hmm, dziwne, u mnie niczego takiego nie zauwazylem. Zadnego brzeczenia, a tapicerka elegancko sie trzyma. Dobra firma car audio porzadnie wygluszy i zamontuje glosniki. Powinni tez zadbac o to by nic nie trzeszczalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomaskce Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 mi tapicera tez nie brzeczy i przy 13cm glosniczku nie bedzie bo nie bedzie odpowiednio mocnego basu. Drzwi sa duze a tapicerka mocowana tylko na okolo kolkami i trzema srubkami i jeszcze jedna w klamce. Az tak nie chce kombinowac i mi wystarczy sama zmiana glosnikow i jakis aktywny sub do bagaznika W MII tez tak mialem i bylem bardzo happy about it tesknie za tamtym brzmieniem :) [ Dodano: 2009-04-21, 08:28 ] Strasznie mecza mnie te glosniki :/ na stronie renault znalazlem dosyc spory wybor (rozwincie sobie "glosniki"): http://renault.pl/samochody-nowe/samochody...=wmUuI0DCKQA%3D Wczoraj bylem w Renault i koles akurat montowal glosniki w MIII bo byla bez radia, glosniki przyszly juz z zamontowanym dystansem a glosnik byl w niego wklejony, sam dystans z glosnikiem montuje sie na blasze za pomoca nitow, ehhh te Renault. Myslicie ze zamowione inne z oferty Renault tez tak przychodza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi