meganeII19dci Opublikowano 11 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 witam ma problem z megane II 1,9 dci. auto nie odpala samo. gdy sie pompuje pomka paliwo to auto odpala i pali, gdy sie przestaje pompowac paliwo auto gasnie. nie mam pojecia co sie dzieje pomożcie. dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganeII19dci Opublikowano 11 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2009 pompka czy pompa?? w ukladize jest zero powietrza. jest jakas pompka wspomagajaca w zbiorniku? [ Dodano: 2009-03-12, 23:35 ] pomozecie?? w zbiorniku nie ma zadnej pompki dodatkowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolesh Opublikowano 14 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2009 Widziałem kiedyś podobny efekt. Wystarczyło wymienić jakiś przewód doprowadzający paliwo - był pęknięty i ssało powietrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganeII19dci Opublikowano 14 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2009 uklad jest caly odpowietrzony nie ma zadnego powietrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafdom78 Opublikowano 14 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2009 problem może być z filtrem paliwa, jak dawno wymieniany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganeII19dci Opublikowano 15 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 filtr paliwa hmm nie wiem bo auto zostalo przyprowadzone z niemiec ale odkrecilismy go i wszystko bylo ok filtr dosc czysty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysztof_lew Opublikowano 16 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2009 Hej, Ja miałem u siebie problem z pompką ręczną / gruszką, w której najprawdopodobniej zawiesił się zaworek i nie przepuszczała paliwa. Dodatkowo gruszka była zassana. Co powodowało, że silnik gasł w najmniej odpowiedznich momentach np. na skrzyżowaniu.... A w zbiorniku paliwa pompki w dieslu nie ma, pompa wysokiego ciśnienia ciągnie z baku i podaje na rampę wtrysków. pozdrawiam, K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganeII19dci Opublikowano 18 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 witam ponownie oddalem do servisu i stwierdzili ze to wina imo. powyciagali wszystko i dali do naprawy . zobvaczymy nie chce mi sie wierzyc ze to bedzie to! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi