Qba88 Opublikowano 15 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 Znów wystąpił problem, po ostatnim wyczyszczeniu styków wszystko było ok, dzisiaj dach otwoazył się 2 razy a pozniej tylko do połowy i koniec, zamknąć można bez problemu,oriętuje się ktoś czy tam są jakieś czujniki albo coś??co ewentualnie mogło nawalić i gdzie szukać przyczyny? [ Dodano: 2009-03-15, 22:44 ] z dnia na dzień to auto zaskakue mnie coraz bradziej, niestety nie pozytywnie :-? dzisiaj zrobiłem mały tescik bo nie dawało mi to spokoju, pojechałem na podziemny parking, ustawilem megi równiutko i... standard, dach otworzył się do połowy i dalej koniec,podjechałem pod wzniesienie tak że przednie koła były troszke wyżej niż tylne i... dach otworzył sie bez problemu :-? i tak pare razy i ani razu się nie zablokował wiec pytanie czy jest jakiś czujnik poziomu?? ewentualnie czy mechanizm dachu ma jakieś powiązanie z czujnikami poziomowania xenonów?? nie mam już pomysłów... może płynu hudraulicznego w pompie jest za mało?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suma Opublikowano 26 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 nie ma co wymyślać. dach ma zabezpieczenie przed przycieciem i silnik elektryczny tak jak szyby. poprostu trzeba sprawdzic co daje opory przy otwieraniu najczęściej prowadnice brudne itp chyba że samochód miał dzwona i teraz dach ma duże naprężenia. uważać szczególnie ( czytaj sprawdzic ) gumowe nakładmi na tylnych zewnętrznych prowadnicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pojara Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Tez mam ten problem Dach sie zaczyna składac ale tylko do momentu gdy ma sie otwozyc pokrywa schowka na dach pokrywa niewiadomo dlaczego ale sie nie otwiera i cos zaczyna pikac :-/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi