winnetu Opublikowano 16 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2009 Witam, posiadam firmowego kaseciaka renault tuner list. Zauważyłem jakiś czas temu, że nie działają mi głośniki w drzwiach. Wyjąłem radyjko, wszystkie kostki są niby powpinane prawidłowo, żaden kabel nie jest przerwany ani nic w tym stylu. Macie jakieś pomysły co mogło się stać i jak usunąć usterkę? PS - czy ktoś mógłby podrzucić linka do układu kabli w kostkach na wyjściu? Może poprzedni właściciel coś kombinował i poprzepinał kable ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaku89 Opublikowano 17 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 kolego miernik i posprawdzaj czy jest przejście między kabelkami. Ewentualnie jakieś źródło dźwięku i sprawdzaj, które grają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszb Opublikowano 17 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 a pod przednią szybą grają ? Może masz poprostu fader skręcony na tył ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdunman Opublikowano 17 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 Sprawdź wtyczkę między drzwiami a samochodem, może tam coś przestało kontaktować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaku89 Opublikowano 17 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2009 To jest jak wróżenie z fusów. Miernik i trzeba sprawdzać, gdzie sygnał dochodzi, a gdzie nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
winnetu Opublikowano 21 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 OK, uznajmy że tematu w ogóle nie było. Na drugi dzień po umieszczeniu posta na forum, sprawdziłem drzwi i okazało się, że głośników po prostu nie ma :/ nie wiem tylko czy zniknęły podczas wizyty u mechanika czy poprzedni właściciel postanowił je zachować sobie na pamiątkę. Tematem nagłośnienia zainteresowałem się po tym, jak jechałem z kumplem jego meganką (I ph II, 1,9 diesel) i dźwięk w jego autku był dużo fajniejszy. Znalazłem już odpowiednie głośniczki na allegro, po niedzieli powinny być już u mnie. Dzięki za zainteresowanie tematem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaku89 Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 "Znalazłem już odpowiednie głośniczki na allegro" Ciekaw jestem cóż to za wynalazek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniacz Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Siakieś buszmeny pewnie Pzdr :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaku89 Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Tak właśnie myślę. Ale cóż... Jego piaskownica, jego zabawki. Odpowiednie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
momi5 Opublikowano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 (edytowane) Trochę odświerzę temat ponieważ, u teścia w megance jest ten sam problem co kolega opisał na początku z tym że głośniki są i nie grają po obu stronach, tweetery i głośniki w półce działają, żadnych luźnych kabli za radiem nie ma, głośnik w drzwiach kierowcy wyciągałem, jest podłączony, jest sprawny bo sprawdzałem u siebie. Nie chcę rozkładać pół samochodu tylko po to żeby poznać jego "anatomię". Prosił bym, aby ktoś mi powiedział gdzie szukać przyczyny. Z tego co wyczytałem to tam nie ma zwrotnicy, że głośniki w drzwiach są połączone ze świstkami, więc wpadłem też na pomysł żeby zobaczyć podłączenie przy maluchach może tam coś poprzedni właściciel na grzebał. Tylko nie pasuje mi to że po obu stronach nie działają ;/ Co o tym sądzicie? PS. Wtyczka jest dobrze wciśnięta w radio. Edytowane 21 Czerwca 2011 przez momi5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 (edytowane) Na początek możesz "poruszać" (rozłączyć, złączyć, ewentualnie psiknąć jakimś specyfikiem do złączy) kostką na słupku, a jak to nie pomoże to jak było pisane wcześniej miernik w rękę i trzeba szukać gdzie jest przerwa. Edytowane 21 Czerwca 2011 przez fred Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniacz Opublikowano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2011 Sprawdź połączenie kostki w drzwiach, między drzwiami a kabiną. Głośniki z przodu (syki+midbassy) są połączone przy kostce iso do radia. Więc sprawdzanie przy sykach połączeń nie ma sensu, jeśli syki działają. Sprawdź połączenie kostek do samych głośników w drzwiach, oraz czy do kostki iso, wchodzą po 2 kable na kanał (lewy,prawy-przód). Ja bym obstawiał, że któraś kostka drzwi-kabina nie domaga. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi