gojgien Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Pomimo lekkiego mrozu -2, -3 stopnie udało mi się umyć sceniola drugiego i nawet go osuszyć, choć miejscami pozostająca na karoserii woda zaczynała zamarzać. Pomogło włączenie silnika i praca na wolnych obrotach przez około 10 minut, z klimatronikiem na 27 stopni i włączoną funkcją dobra widoczność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefikkk Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 (edytowane) Zmieniłem spalona żarówkę h7 mijania od strony kierowcy... Dla nieświadomych...odkręcamy dwa torxy (albo klucz 10) od osłony aku i grzebiemy...najpierw plastikowa okrągła zaślepka potem wtyczka ...uwaga na rękę! Można pokiereszowac do krwi... Wymiana około 15min.... Uwaga na dobre ułożenie kabli bo zaślepka musi wejść w swoje miejsce. Dodatkowo zmieniłem dwie żarówki w5w oswietlenia tablicy - obie padly Dodano Podpowiem.... Jeśli masz obudowany akumulator to zdejmujesz jego osłonę, powinny być 3 śruby dwie na górze jedna z lewej strony poziomo do pasa przedniego. Z pod tej ostatniej wyciągasz z zaczepów ssawę na rurze dolotowej do filtra. Lekko ja przekręcasz i ciągniesz w lewo za reflektorem jest składana. Teraz lewą ręke wsadzasz w miejsce rury i masz dostęp do reflektora od tyłu. niby rozbierania więcej ale jest wygodniej i wymiana trwa krócej z ponownym poskładaniem rozebranych części. Przy wymianie z prawej strony odpinasz rurkę wlewu do zbiorniczka z płynem do spryskiwaczy, i albo ją odsuwasz i obracasz jak masz dużo płynu, lub wyciągasz ze zbiorniczka. Jest tylko wciśnięta w gumową uszczelkę. Wymiana żarówek tak samo jak poprzednio ale teraz prawą ręką. Edytowane 20 Grudnia 2012 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaru Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Wymieniłem dysze spryskiwaczy szyby przedniej na takie od Kangoo po 2008r. - dają fajną mgiełkę, a mocowanie jest identyczne, jak w oryginalnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefikkk Opublikowano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2012 Jaru Masz dostęp do tych "tańszych" chętnie bym kupił pokrywając koszty wysyłki i wysyłając Ci piwo))) albo- piwo płatne "przelewem" na jakimś zlocie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 21 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Megan 2: Po do późno nocnych walkach z przewodem wspomagania został on wymieniony w końcu nic nie leci a i wspomaganie pożądane wróciło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jaru Opublikowano 21 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 mefikkk - niestety, kupowałem w ASO - cena przed rabatem 50,50zł brutto, po rabacie 44zł brutto za sztukę, ale montaż trwa naprawdę 2 minuty i efekt jest bardzo dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
astrogoth Opublikowano 21 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Naprawiłem głośno działający wentylator nawiewu, żeby jazda znowu była przyjemnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.slaby Opublikowano 21 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2012 Umyty na Święta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 czarnula: właśnie się myję, zaraz zostanie wysprzątana w środku, a na koniec zostanie nawoskowana, woskiem na ciepło :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 Sceniol drugi zatankowany na LUK-u pod korek za 250 zeta. Ponadto przestałem być właścicielem sceniola starszego. W stanie nienaprawianym po stłuczce, został odsprzedany właścicielowi warsztatu blacharskiego. Może jeszcze kiedyś będę go mijał na drodze.... Dzielnie służył przez te lata i nie powodował jakichś specjalnie trudnych problemów. Pozostało mi po nim miłe wspomnienie, kilka fotek i zdemontowane wcześniej nakładki na progi, hokejka Laguny z pod przedniego zderzaka i komplet alusów 15" z letnimi oponami. Opony takie sobie, raczej do wymiany. Jeśli ktoś chętny na pozostałości kontakt przez PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milyges Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 Uf, po całym dniu pracy na mrozie, w M II: 1. Zamontowane czujniki parkowania 2. Środek odkurzony i wypucowany 3. Zrobione rozpoznanie jak ta Megi jest zbudowana + sprawdzenie instalacji pod tempomat (kostka jest :D) Zostało tylko umyć i można świętować :P W M I 1. Rozmrożony zbiornik spryskiwaczy 2. Włożony akumulator I brat nią teraz pomyka :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
11348 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Meganka została przestawiona w garażu żeby opony były ugniatane w innym miejscu,akumulator podładowany.Nie będzie widziała sniegu i soli,jeżdżę Clio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Na szybko naprawiona opona, bo trafiła się guma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milyges Opublikowano 24 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 M II przerejestrowana :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majk2 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 Wysuszyłem dywaniki i wywietrzyłem, następnie krótkie odkurzanie bo wcześniej nie mogłem wyrwać odkurzacza :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi