airbites Opublikowano 10 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 (edytowane) Mierzyłem napięcie akumulatora. Po 7 godzin od ostatniej jazdy napięcie na akumulatorze 12V tak samo jak miernik czy diagnostycznym. Po 1 minucie od jazdy napięcie powoli z 12,9 spadła do 12,3V. Po 20 h od ostatniej jazdy 11,5 V czyli dobry akumulator. ;) Edytowane 12 Lutego 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 11 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 (edytowane) Wczoraj: Lampka z dodatkowymi kontrolkami kierunkowskazów, stopu i świateł już gotowa i przymocowana do uchwytu telefonu, na dorobionym z grubej, twardej gumy mocowaniu: Projekt 3B I widziana przez rejestrator drogi: Kabel ukryty za podsufitką, osłoną lewego słupka i poprowadzony na miejsce podłączenia. Poszło także zamówienie na potencjometry, którymi będzie można dokładnie wyregulować natężenie świecenia diodek. (2K5 + rezystory K820) Edytowane 11 Lutego 2014 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RACHE Opublikowano 11 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Megi była umyta... ale znowu brudas, trzeba ponownie na myjkę :) oprócz tego LPG zatankowana na full, map sensor wyczyszczony i doszczelniony :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawaii Opublikowano 11 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2014 Dzisiaj najlepszą rzeczą jaką mogłem zrobić dla mojego auta to.... ...nie dać go żonie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian_opole Opublikowano 12 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 (edytowane) Zdjęte rączki drzwi,osłony słupków i ramka kosoli,jutro wszytko idzie pod folię carbon;) Dodano: 12 lut 2014 - 19:40 Wszytko oklejone,jutro montaż w samochodzie i też wrzuce foto na profilowe;) Może nie wyszło mi jak z profesjonalnego zakładu który się tym zajmuje,ale najgorzej jak na pierwszy raz wg mnie nie jest;) Edytowane 13 Lutego 2014 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 12 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2014 (edytowane) Wszystkie przewody potrzebne do podłączenia lampki z kontrolkami już przygotowane i podciągnięte za lewą, boczną osłonę deski. Drugie ich końce podłączone do przewodów 11,12,13, przed kostką R2 poniżej lewego przedniego słupka, oraz przewodu 9 w białej kostce R9 pod maską. :) Teraz to pokropić LABEL5 ;) Najgorsza robota, to przeprowadzić przewód z wnętrza do komory silnika. Rozbiórka części podszybia, wyjecie aku, ECU i obudowy filtra z przepływką. Dodano 13.02 g 17:17 Dzis ta sama robota z kabelkami w sceniolu RaVa ale bez rozbierania połowy komory silnika. Bogatszy o wczorajsze doświadczenia, dziś ten przewód z pod maski z R9, miałem na miejscu w czasie 10 minut. Nawet aku nie był odłączony. Oczywiście pozostałe tez przygotowane i podłączone do R2. Niestety nadal brak odzewu z warszawskiej firmy AVT :) , gdzie zamówiłem potencjometry.. Ileż czasu można przygotowywać zamówienie, składające się z kilkunastu pozycji i w sumie kilkudziesięciu dupereli elektronicznych. :) :) Edytowane 13 Lutego 2014 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwisz Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 Odkurzona, umyta i zatankowana;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakat3 Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 nowa chłodnica wody, wyczyszczona nagrzewnica. Megi grzeje, jak rozpalona koza ;) polecam zabieg, jak macie słabe ogrzewanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian_opole Opublikowano 17 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Zamontowane CB-radio pod nogami i w końcu elementy oklejone carbonem(pobyt w szpitalu;( ) (Fotki można zobaczyć na profilowym) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 17 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Odkurzona wreszcie po zimie. I wypucowana na myjce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszchm Opublikowano 17 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Wymieniony filtr kabinowy, posprzątany bagażnik. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 19 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 (edytowane) Dzisiaj przytaszczyłem wydruki na płytkę i układzik, do wstępnej regulacji mocy świecenia diodek w lampce przed rejestrator drogi. Jest też uwzględniona opcja, że przy zapadającym zmroku diody będą się automatycznie przyciemniały, by nie oślepiać kamerki. R1-R4- K820 Doświadczalnie trzeba dobrać rezystancję R5 R6-R9- 2K5 Trzeba też odpowiednie sterowanie poszukać, bo przecież na światłach całą dobę trzeba jeździć. Zadziała bez problemu jak ktoś ma dzienne i włączony automat świateł. Teraz zabawa w chemika i wytrawić laminaty. Zakupione elementy nareszcie w drodze. Edytowane 19 Lutego 2014 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 19 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Wymieniony filtr kabinowy i odgrzybiona klima. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 19 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 (edytowane) Wymieniłem żarówki H7, jedna przepaliła jak wracałem z pracy, a druga przepaliła się po zakupu nowej żarówki H7.... :) A zakupiłem żarówki firmy neolux. Podobno zleca je firma Osram. Zdziwiony jestem że wytrzymały 2 tygodnie. Kolega czytał to co wysłał :P Edytowane 19 Lutego 2014 przez airbites Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredi Opublikowano 19 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2014 Kupiłem troche części i czekam na mechanika, który obchodził dziś dzień dziadka......I nici z roboty. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi