damian_opole Opublikowano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 (edytowane) Nabita klimatyzacja, odgrzybianie itd, wymieniony filtr przeciwpyłkowy, któryś raz z kolei w tym roku "naprawiony" prawy migacz przedni, porządne odkurzanie i mycie:) Edytowane 17 Czerwca 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iron.Falcon Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Wymieniłem silniczek od składania lewego lusterka Podkleiłem podsufitkę bo w jednym miejscu rzep odkleił się Zreanimowałem trzeci stop - brudne styki Usunąłem rdzę spod trzeciego stopu Naprawiłem lampki obrysowe w naczepie ;-) w jednej było tyle wody że rybki można byłoby hodować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian_opole Opublikowano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Megi dostała nowy akumulator;) Ten nagle odmówił posłuszeństwa i już go nie ładowałem,służył od 2008roku;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Renatka wypucowana na zewnątrz i w środku plus zmienione filtry gazu. Jutro wyjazd na długi weekend :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iron.Falcon Opublikowano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 - wymiana półosi - odetkanie odpływu parownika klimy i podszybia - diagnosyka sondy lambda ( podlega wymianie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jamik Opublikowano 22 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2014 Nie dziś a wczoraj: - wymiana oleju w silniku + filtr - uszczelnienie skrzyni biegów + nowy olej Zajęło to jakieś 3h, ale jaka radocha po zrobieniu :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iron.Falcon Opublikowano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Założyłem głośniki : sony xs-gt1328f Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 24 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 (edytowane) Zakupiłem materiał do konstrukcji stojaka, platformy na 3 rowery, do wnętrza sceniola. (koszt jak na razie 48zł) Zaistniała potrzeba przewozu na większe odległości, by tam dopiero zażywać rekreacji na rowerkach. Pomysł takiego przewozu rowerów podpatrzyłem u THULE, a jeszcze lepiej to widać przy platformie WALTERON. http://portal.bikeworld.pl/artykul/testy_i_nowosci/nowosci_sprzetowe/11653/walteron_jsk_czyli_rower_w_bagazniku?strona=1 http://www.walteron.pl/pl/galeria/zastosowanie-w-praktyce Do sceniola oczywiście będą inne mocowania do karoserii, inny wygląd i wymiary. Podstawa będzie z profilu stalowego 30x20mm o ściance 2mm. Montaż możliwy po wyjęciu 2 tylnych foteli i półki bagażnika. Zamocowanie do miejsca mocowania foteli i stałych zaczepów na bagaż. Próbnie już tam rowery były jeszcze bez platformy, by sprawdzić czy w ogóle się tam tyle zmieści. Na fotkach widać straszne upchane, a ich montaż z wyjmowaniem to około 6-8 minut. 3 przednie koła i 2 plastikowe błotniki. Edytowane 24 Czerwca 2014 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 Zatankowane za 260 złociszy oraz umyta, a raczej opłukana z kurzu i odchodów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Odebrana od mechanika, który zrobił kompletny remont silnika, łącznie ze szlifowaniem wału, nowymi panewkami, nowy rozrząd, płyn chłodniczy no i olej. A to wszystko bo jak dla mnie spalała za dużo oleju. Teraz mam tak jakby nowy silnik :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 (edytowane) Stelaż do przewozu 3 rowerów w środku sceniola zakończony. Tak wyglądał dziś przed południem : A po południu już tyle było do zapakowania: Oczywiście bez tego flotu w tle, ten będzie zimą pakowany do CO... I już zamocowane, nawet po próbnym przejeździe w ekstremalnych warunkach terenowych i po asfalcie z szybkością 120km/h, kilku ostrych hamowaniach i rozbujaniu auta do włączenia ESP.Weszło więcej jak było planowane i nawet jeszcze jest miejsce na dodatkowy bagaż. (1 wielka torba sportowa się zmieści) Filmik z testów i dokładny opis w moim blogu Edytowane 20 Sierpnia 2014 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 Gojgien całkiem fajnie to wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 29 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 No baaa, Nie dość że fajnie, to jeszcze bardzo stabilnie i tylko 70zł kosztowało, licząc wszystko, materiał, śruby, nakrętki, paski, jakbym nic nie posiadał. (do tego jeszcze trzeba doliczyć 4 elektrody 3,25, 2 kawałki pręta 16mm, 2 paski z pianki izolacyjnej, i za niedługo farbę. Wczoraj sprawdzane praktycznie, nawet w deszczu rowery ładowałem przed powrotem do domu i poszło bardzo sprawnie. Niecałe 5 minut od otwarcia klapy (2 rowery) i byłem za kierownicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jochimm Opublikowano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Odstawiono auto do gazownika na wymianę reduktora ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodge66 Opublikowano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Założone nowe wycieraczki Alca :) Valeo poważnie się zmęczyły ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi