gojgien Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Sceniol drugi dokładnie wymyty, teraz wysycha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 31 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Zatankowana na stacji gdzie paliwo kosztuje 4,89zł/l. Pb95 oraz zakupiony filtr kabinowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 31 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Wymienione koła na zimowe, zrobiona zbieżność, zatankowane 40l PB95 po 5,01zł/l (dawno tak tanio nie tankowałem, a widzę, że niektórzy jeszcze taniej leją). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 31 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 (edytowane) Sceniol potraktowany silikonem w sprayu i wypolerowany, zakupiłem na zapas kolejne 2 pojemniki po 9,99 zł w Praktikerze. Teraz jeszcze wymienić płyn w zbiorniczku do spryskiwaczy i jak temperatury spadną to wymienić koła. Jak na razie nie ma takiej potrzeby, bo nim się "skoro świt po 11" ruszę z domu, to pogoda wskazuje na stosowanie jeszcze letnich opon. Edit. Opuściłem przedni zderzak, by dotrzeć do klaksonów, jeden z zakupionej pary dwutonowych z Laguny przestał się odzywać. Naprawione przez zdemontowanie wysokotonowego i ponowne podłączenie w to miejsce fabrycznego, który sobie leżał w garażu. Przy okazji opróżniony zbiorniczek z letniego płynu do spryskiwaczy i zalany zimowy. Zakupiona w sklepie akwarystycznym gruszka do opróżniania akwariów jest wspaniała do tych rzeczy. Edytowane 1 Listopada 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wydma Opublikowano 31 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2014 Megane umyte wysprzątane ... Mini poszedł również w jej ślady :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredi Opublikowano 2 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2014 (edytowane) Wymieniona prawa przednia żarówka od postojowych i od króŧkich... Mam wrażenie że obie padły na naszych kochanych drogowych dziurach. Wczoraj były, dziś były a po rajdzie na nieokreślonym syfie prawa strona przestała świecić. W kolejce do naprawy czeka tylna klapa, która nie chce się otwierać. Kurde na stacji benzynowej dałęm za dwie żarówki 18 zł. Mała 1 zł a duża 17.... Nie wiem czy drogo, ale przynajmniej już świeci. Musze poszukać tych kostek co się wsadza zarówki bo te co są, to jakies takie niepewne, może już zużyte. Edytowane 2 Listopada 2014 przez fredi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwisz Opublikowano 3 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Megi odwiedziła dzisiaj ASO -przegląd -filtr kabinowy -mycie i sprzątanie -wymiana oleju -założone zimowe kapcie I na koniec dnia zapiszczała rezerwa to zatankowana do pełna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcz_07 Opublikowano 4 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 Zmiana laczy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian_opole Opublikowano 4 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 Megi dostała dzisiaj nowe klocki i tarcze hamulcowe z tyłu oraz zacisk hamulcowy lewy tylni kupiony używany po regeneracji ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dodge66 Opublikowano 6 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 Założone zimowe koła, zamienione dywaniki na zimowe - gumowe, wymieniony filtr powietrza oraz filtr przeciwpyłkowy :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 6 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 Nie dziś a wczoraj, sceniol drugi otrzymał nowe tatuaże i stał się keszowozem... Koła nadal letnie, w końcu jeszcze w dzień jest 17 stopni, a w nocy, przykładowo teraz 10.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 9 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2014 Uszczelniłem błotnik tylny masą uszczelniającą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian_opole Opublikowano 10 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 (edytowane) Otworzyli na osiedlu nową SKP i robią sobie reklamę i przeglądy na zimę za friko. Żal byłoby nie skorzystać. Jedynie do czego się czepili to do spalonej żarówki światła pozycyjnego z prawej strony, nawet tego nie zauważyłem, proponowali wymianę za 20zł + cena żarówki, ale zrobiłem to sam;) Edytowane 10 Listopada 2014 przez damian_opole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszchm Opublikowano 13 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Właśnie wróciłem z myjni, odkurzyłem, wymieniłem dywaniki welurowe na nowe gumowe specjalnie cięte do Megane II, odświeżona plakiem, umyte szyby od środka. Naszykowana skrobaczka + szczotka. Pozostało zmienić oponki na zimowe i zima nam nie straszna :D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 13 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 (edytowane) Sprawdziłem działanie kontrolki i sygnału rezerwy w sceniolu drugim, po czym zalałem około 32 litry ON, po 4,72/l (150,07zł) Z oferty NETTO zakupiłem zapas żarówek H7 po 4,90 za sztukę. Edytowane 13 Listopada 2014 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi