gojgien Opublikowano 9 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 (edytowane) Mój sceniol drugi otrzymał dziś nowy filtr powietrza. dodano 11 październik 2013- 23:45 Dziś perfidnie i z pełna premedytacją skasowałem komunikat o potrzebie serwisu, kontrolkę SERVIS i mrugający klucz. Choć od ostatniej wymiany oleju minął rok, to za ten czas mam zaledwie 5500km zrobione. Poczekam jeszcze do wiosny z tą wymianą i tak będzie za wcześnie jeśli o dystans chodzi. Obecny stan licznika auta to 135950km, silnika o 96000km mniej czyli niecałe 40000km Filtry kabinowy i powietrza wymienione w ostatnich 2 tygodniach na nowe FILTRON-a. Edytowane 11 Października 2013 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekal Opublikowano 12 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 umyta i już naowskowana na zime. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 12 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 czarna zatankowana do pełna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 (edytowane) Nie dla swojego ale dla sceniola RaVa została zakupiona z odzysku, 6 biegowa skrzynia, typ ND0 002 za CAŁE 220zł. z odbiorem własnym. Obecnie sceniol ma 2 skrzynie- jedną pod maską, drugą w bagażniku :) Teraz tylko pytanie zasadnicze: czy numer 82 00 156391 jest współzamienny z 77 01 717702, tego nawet w ASO nie wiedzą, ale sprzedawca zapewnia, że to jest to samo... No i jeszcze KIT VALEO zakupić zamiast padającej dwumasy. dodano Skrzynie sa współzamienne. Zdobyłem VIN rozbieranego na części auta ze skrzynia o numerach 82 00 156391 i po telefonie do ASO dowiedziałem się, że jednym z zamienników tej skrzyni może być 77 01 717702. A skoro tak to działa to i w drugą stronę ;) :) Edytowane 16 Października 2013 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj-doc Opublikowano 14 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Megi bez problemu przeszła badania techniczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro74 Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Wczoraj wymieniony zamek w drzwiach kierowcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 16 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 (edytowane) Mój sceniol drugi śpiewająco zaliczył coroczny przegląd rejestracyjny w SKP. Bez uwag i zastrzeżeń. Stan licznika 136410km. (od ostatniego wpisu 460km, co znaczy inny "woźnica" i inne trasy w ostatnich 7 dniach) Do sceniola II RaVa zamówiono zestaw zamienny koła dwumasowego z kompletem sprzęgła VALEO 835048, Wstępnie zaklepany na przyszły tydzień termin u mechanika na wymianę zestawu i skrzyni biegów. Edytowane 16 Października 2013 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rxe.Megane Opublikowano 16 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 zatankowana pod korek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian_opole Opublikowano 16 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 Założony nowy filtr kabinowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekal Opublikowano 17 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 (edytowane) zatankowana do pełna. Dodano: 17 paź 2013 - 17:01 dodatkowo wjechałem na kanał, i uzupełniłem mikropękniecia konserwacji które powstają od uchwytów do podnoszenia auta przy wymianie opon, podłoga wygląda wzorowo. Edytowane 17 Października 2013 przez sekal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 17 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 Do srebrnego sceniola drugiego- RaV zakupił sobie zestaw sprzęgła VALEO ze sztywnym kołem zamachowym. Nowa tarcza dopasowana na wałek główny skrzyni biegów: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RACHE Opublikowano 17 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2013 po dłuższej absencji i zaniedbaniu Megi czas na dopieszczenie autka ;) Zafundowane mycie oraz odkurzanie. Wymiana Filtra powietrza i kabinowy, w dalszym planie i filtr oleju co za tym idzie nowy olej :D Dziś porobione uszczelnienie kolektora ssącego oraz wymiana oringów na przepustnicy oraz jej czyszczenie, a nawet i krokowca się wyczyściło :D Za jakiś czas jeszcze poduszki silnika się porobi :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 18 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2013 Zakupione i wymienione wycieraczki w megance. 60cm i 45cm przecenione z 20zł/szt na 10zł/szt w Carrefourze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość juniorksg Opublikowano 20 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 - wymieniony filtr powietrza (Mann) - wymieniony olej (Elf Excellium) oraz filtr oleju (Mann) - umyty i odkurzony - wymieniony bacik anteny radiowej - założony nowy akumulator (Centra Futura) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebcio76 Opublikowano 20 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2013 Nie dziś bo wczoraj Megi umyta i wypolerowana, nawet pod maską przetarte :) Pozostało jeszcze skasować czerwona kontrolkę księgowego na desce przy najbliższej okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi