BYK_83 Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 wymieniłem drążki kierownicze razem z końcówkami, sworznie i przy okazji wymieniłem koła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2012 Wymieniłem gumki na nylonowe linki 4mm, w zawieszeniu tylnej półki w sceniolu drugim. Tu kilka fotek obrazujących różnicę: http://megane.com.pl/topic/27614-gojgien-15-dci-106km-78kw-2007r-ph-ii/#entry219478 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 No więc tak: umyty, nawoskowany, wysprzątany w środeczku, wyprane dywaniki, nałożona nano wycieraczka na przednia szybę. Przy okazji posprawdzane płyny ustrojowe i ciśnienie w oponkach. Teraz zasłużone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Nie chwalący się, też umyłem i popieściłem sceniola drugiego. Dziś maszynowo polerowany.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar666 Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 gojgien nie myślałeś o otwarciu myjni?? bo ja też dzisiaj polerowałem ale ręcznie i rąk nie czuję :) i jutro ciąg dalszy,szyby i wnętrze bo mi już dnia brakło :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 dorobiłem scyzoryk i zatankowałem LPG do pełna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szlepster Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zatankowany LPG do pełna i co najważniejsze umyte ptasie odchody z przedniej szyby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 (edytowane) gojgien nie myślałeś o otwarciu myjni?? Myjni Ci u nas w okolicy dostatek, a ręcznie polerowałem przed ostatnim zlotem w Krzepicach, wiem co to ręce do kolan. Właśnie z tego powodu teraz już mam maszynkę. Jutro chyba sceniol starszy będzie dopieszczany, ale to już na 4 ręce.... Raczej jako doradca bedę w tym uczestniczył, a roboty sporo: mycie, woskowanie, polerka, wymiana kółek na letnie, czyszczenie i malowanie zacisków i bębnów..... Edytowane 27 Kwietnia 2012 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Umyta chyba pierwszy raz w tym roku, zatankowane do pełna i sprawdzone ciśnienie w kołach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Ustawiłem światła przednie, bo świeciły za nisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Niestety plan na wczoraj nie został wykonany nawet w połowie Jedynie zmieniliśmy w sceniolu starszym koła na letnie i zostały dokładnie wymyte zimówki Nawet z malowaniem zacisków i bębnów tylko 50% zrobione, tzn. tył. Przód wymaga wymiany tarcz i klocków, więc nie było sensu tego teraz rozbierać, by za kilka dni robić to samo. Wybór padł na komplet (tarcze i klocki) STEINHOF-a No i "nowy użytkownik" sceniola starszego zażyczył sobie zmiany koloru bębnów i zacisków z czerwonego jaki miałem na srebrny. Widocznie zapodobały się moje, w sceniolu drugim :) No i wcześniej trzeba było zakończyć prace, by zainaugurować sezon grillowy, ale to już ze sceniolem ma mało wspólnego. :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wydma Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zatankowałem do pełna na BP i wróciłem na lawecie ;/... niestety nie wziąłem paragonu więc lipa naprawa ze swojej kasy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar666 Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Wydma znaczy że co??Paliwo ci zaszkodziło?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wydma Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 no innej opcji nie ma jak kręcę rozrusznikiem to tak jak by paliwo nie dochodziło i na kompie wyświetla się indżekszon fault czy jakoś tak ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar666 Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 A bym zapomniał Wczoraj był ciąg dalszy,wysprzątane wnętrze wraz z szybami :) Wydma zawsze jest jeszcze monitoring no ale paragon niby podstawą reklamacji :) Poszukaj na forum może coś było na ten temat :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi