luisitto Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Witam użytkowników Sceniców. Mam pytanie odnośnie modelu z 2000 roku. Auto które mnie interesuje zostało kupione w Polskim salonie. Chodzi mi o listwy boczne na drzwiach. W większości modelów jest ona plastikowa - koloru czarnego. Naomiast w modelu który mnie interesuje jest ona w kolorze całego nadwozia - dokładnie zielony metalik. Czy były takie wersje? Czy jest to po prostu malowane? Pozdrawiam [proszę nie robić multipostingu wystarczy jeden post i należy czekać na odpowiedź ] -Robak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 chyba raczej pomalowane, ale nie dam sobie łapy uciąc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 te listwy jak i nakładki na zderzakach były lakierowane od 2001r, ale nie widziałem żeby były w tym samym kolorze. Prawdopodobnie ktoś polakierował je dla poprawienia efektu Robak, nie warto ryzykować :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 meganecoupe02, daltegom napisałem że nie dam se Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luisitto Opublikowano 18 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Właśnie wygląda ładnie nawet za ładnie i to mnie martwi. [ Dodano: 2009-03-18, 20:51 ] Jeszcze jedno pytanie koledzy. Czy warto kupić za 15 tyś. model starszy przed livtem czy szukać w tej cenie tych po livcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 dołóż trochę i szukaj po lifcie ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luisitto Opublikowano 18 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Ogólnie myślę o Renault. Ostatnio też myślałem o lagunie ale sam już nie wiem. Przebieg roczny myślę że nie więcej niż 15-20 tyś rocznie ale to już maks. Za jakim silnikiem się rozglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadow740828 Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Powiem inaczej warto kupić auto w dobrym stanie technicznym a czy to będzie phI czy phII rzecz gustu.Jeżeli chodzi o listwy zależy od wersji ja mam sportway i tu są listwy w kolorze nadwozia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luisitto Opublikowano 18 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Kolega odradza mi silnik 1,6 16V bo mówi że jest troche za słaby. Poleca albo silnik Dti jeżeli chodzi o ON lub 1,8 16V benzyna - tylko że tych jest bardzo mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 ja mam 1,6 16V i powiem tak nie jest to wyścigówka, ale nie jest to tez zawalidroga, wiec jest to dość dobry wybór 1,8 16V ma niewiele więcej mocy i tylko 10Nm więcej momentu obrotowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pizza Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Hmmmm, w Sceniku II ph II mam też 1.6 16V i tam rzeczywiście coś nieco mocniejszego by się przydało. Za to Scenic I ph II z 1.6 16V to jest taka sympatyczna maszynka do jazdy. Dosyć dynamiczny, w miarę oszczędny, nieco głośny. Ale swoje zadnie spełnia i łaski nie robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 luisitto, skorzystaj gdzieś z jazdy próbnej i porównaj 1,9Dti i 1,6 16V. Na bank lepsze przyspieszenia uzyskasz w silniku benzynowym. Takie jest moje odczucie. Jeżeli zależy Ci na niskim spalaniu to szukaj Dti a jeżeli jeździsz niewiele to wystarczający będzie 1,6 16V jak dla mnie to za około 17 tyś możesz kupić ph2 nawet zadbanego z silnikem benzynowym ja miesiąc temu kupiłem sceniola 1,9Dti tylko ph1 za 14tys ale warto dołożyć na nowszego jeżeli tylko można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudolf Opublikowano 19 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2009 Właśnie - co to znaczy głośny? Nie da się rozmawiać? Zaczyna być słyszalny? Rezonuje charakterystycznie? Jakieś porównanie, bo ponoć mój 1.2 16V w Bravie jest głośny przy wyższych obrotach, ale jakoś nie zauważam wielkiej uciążliwości do ok. 110km/h - więcej nie jeżdżę, EcoDriving. No i co to znaczy za słaby? Scenic tak jak wspomniał raczej wyścigówką nie jest, więc o co chodzi z tą słabością? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pizza Opublikowano 19 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2009 Głośny to oznacza że przy jeździe w trasie z prędkością do 110-130km/h męczący może być odgłos silnika (szczególnie jeżeli przesiadasz się z cichszego samochodu). Nie przeszkadza w rozmowie czy słuchaniu radia, ale trudno go ignorować. Rezonansu nie zauważyłem. Dynamika jest w porządku (jak dla mnie nawet lepiej niż w porządku). Średnie spalanie w moim przypadku mieści się w przedziale 7,8-8,7l/100km (większość jazdy w mieście trochę pozamiejskich także) przynajmniej w moim przypadku nie widzę większej różnicy spalania między snuciem się wg zasad ecodrivingu i normalnej jazdy z wykorzystaniem możliwości silnika (przy porównywaniu rekord na korzyść ecodrivingu wyszedł mi o 0,2l/100km mniej niż przy zwykłej jeździe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rudolf Opublikowano 19 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2009 Hmmm bo myślałem, że Scenic, zwłaszcza jako francuz jest dość cichy i przytulny wewnątrz. I o ile wiem, to hałas opon też ma niemałe znaczenie (zwłaszcza zimówki). A przy tych 110-130 km/h, to obrotomierz w Scenicu I ph II 1.6 16V mniej więcej ile pokazuje? Większość samochodów (w tym mój) jest dość cichy do około 3-3,2 tys. obr. A - i jeszcze coś. Tylna belka to są drążki skrętne, czy sprężyny? I jak się zachowuje gdy zaczyna niedomagać? Robi się tak /--- , czy od razu "bam" i siada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi