antonnio Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Witam Sprawa jest taka, że jak kupiłem samochód to światła raz poziomowały się prawidłowo, raz ustawiały się w tryb awaryjny (w najniżeszj możliwej pozycji). Teraz od jakiegoś czasu ciągle świecą w pozycji awaryjnej. Czy jest jakiś sposób sprawdzenia, czy to aby napewno jest uszkodzony czujnik czy to może być wina czegoś pomiędzy czujnikiem a światłami. Dodam, że czujnik był już wymieniany przez poprzedniego właściciela. Sprawdziłem też styki w czujniku i są czyste. Pytanie takie jescze proforma - jest tylko jeden czujnik tak? Megi 3 dzwiowia rok 2003. Czy zna ktoś sklep, gdzie mógłbym dostać taki czujnik w dobrej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 są dwa czujniki, przy przednim i tylnym zawieszeniu. wszelkie info i obrazki są w MR do MII, dokument 364-8, dział 80C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonnio Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Nie chciałem zadawać tendencyjnych pytań, więc szukałem tego MR, no ale niestety - nie bijcie - nie wiem co to jest i dlatego jakbyś mógł powiedzieć gdzie znaleźć "MR do MII" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 forum ogólne, temat instrukcje. MR = manual serwisowy http://members.upcpoczta.pl/g.banas5/manuale2.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonnio Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Dzięki DrNo. Dotarłem dzisiaj do czujnika na tylnym wachaczu i w przeciwieństwie do tego z przodu ma zaśniedziałe styki... Czyściłem to i psikałem kontakt spray'em ale niestety nic nie dało - czy jest możliwość, że czujnik zdechł z powodu jakiegoś spięcia? Na styki dostawał się cały syf bo jakoś tak dziwnie było założone, że uszczelka nie spełniała swojej roli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 prawdopodobnie, możliwe, że bród i piach już zabiły potencjometr w czujniku. sprawdziłem właśnie dialo... część nr 82 00 249 112, cena... boli... 576,49PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonnio Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 uuuuuuuu boli boli :/ dzięki DrNo Boli nie boli zrobić trza :roll: Swoją drogą czujnik był wymieniany w ASO w 2005 roku - fajni goście tam pracują skoro solidnie dwóch elementów na zatrzask nie potrafią złożyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 na szrocie na pewno trafisz na tanszy, przynajmniej dwa razy. ja muszę zapolować na przełącznik tempomatu i lewe szkło lusterka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonnio Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Panie z tymi szrotami to nie taka łatwa sprawa - obdzwoniłem wszystkie w okolicy i bieda... Zostało jeszcze podzwonić po samochodach na części z allegro... a jak nie to trza będzie wyskoczyć :/ bo za dwa tygodzie to to musi działać kraśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocuper Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 antonnio. W Jasienicy nie mieli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonnio Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Niestety nie :/ A obdzwoniłem wszystkie. We czwartek elektryk będzie sprawdzał czy poszedł się paść czujnik czy może jednak nadal nie ma przepływu prądowości do czujnika. No i inaczej być nie mogło Naturalnie poszedł się czujnik paść. Swoją drogą wolę kupić nowy czujnik bo taki używany to też już może być na wyczerpaniu... Dzięki za pomoc wszelaką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi