mussak Opublikowano 3 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2010 hej! no i w sumie dowiedziałeś się co tak piszczy? bo ciekaw jestem, ponieważ dziś usłyszałem to w moim aucie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sł@w Opublikowano 3 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2010 Hej, z tego co zauważyłem, jak poruszałem linką hamulca ręcznego przy prawym tylnym kole to piszczenie ustępowało... ale od dłuższego czasu już tego nie słyszę. A u Ciebie gdzie piszczy? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaziu Opublikowano 5 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2010 U mnie też piszczy ale po otwarciu drzwi, jakby ktos dmuchal lekko w gwizdek. Otwarcie i zamknięcie innych drzwi eliminuje gwizd. Nie udało mi sie na razie zdiagnozowac tego dziwnego zjawiska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mussak Opublikowano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 W zasadzie to auto przestało mi odpalać... Trzy dni wcześniej kupiłem nowy akumulator i w zasadzie wszystko było ok i właśnie wtedy podczas próby odpalania słyszałem to piszczenie. Okazało się, że winna była pompa paliwowa... przynajmniej mechanicy wzięli za to kasę :] Teraz już nie słyszę piszczenia. To tyle. Pozdrawiam [ Dodano: 2010-12-11, 10:10 ] W sumie nie napisałem na Twoje pytanie: piszczało mianowicie przy wlewie paliwa... i całkiem prawdopodobnym wydało mi się to co stwierdzili mechanicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel1611 Opublikowano 17 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2010 co prawda mam megi III ale ten sam silnik i to co słyszysz jest raczej normalne bo ja mam tak od nowości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makin23 Opublikowano 9 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2013 ten dźwięk to po prostu zasysanie powietrza do zbiornika paliwa przez wlew.Jak to sprawdzić ? wystarczy podczas wydobywania się tego dźwięku wcisnąć do środka zaślepienie wlewu paliwa wtedy szybko wciągnie powietrze i nastanie cisza. w innych autach korek wlewu paliwa zawsze mam małą dziurkę i nią jest zasysane powietrze jak to jest rozwiązane w megance to nie wiem ale tez powinno być jakieś odpowietrzenie zbiornika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu84 Opublikowano 28 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2017 Witam, odświeżę troszkę temat. A co to za element ze zdjęcia w 6 poście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi