chabercik Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Panowie mam problem odkręciłem w swoim Scenicu wszystkie śruby od kolektora ssącego , wyjąłem cewki no i kolektor niby jest luźny ale coś go trzyma z tyłu przy przepustnicy. Nie wiem może jeszcze jakiś zatrzask. Jakbyście coś wiedzieli na ten temat to proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryan Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Sa jeszcze dwie sruby z tylu, tez ten temat walkowalem, jak wsadzisz łape w szczeline to je wyczujesz. Przepustnica jest nimi przykrecona. Z tego co pamietam sa to śrubki na klucz 10, ale bez grzechotki bedzie ciezko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chabercik Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Odkręciłem te dwie śruby z tyłu i w dalszym ciągu coś mi trzyma kolektor co to może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryan Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 mocowanie filtra odkreciles? Sprobuj odchylic przepustnice i powinno wyjsc a jesli nie to musisz zobaczyc czy cos ci nie blokuje jeszcze. Wiem ze ten "pojemnik" pod przepustnicą znacznie przeszkadza ale jak sie go odpowiednio przekreci to nie powinno byc problemów. Aha jeszcze jedno kolektor wyciagaj do góry a nie do siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chabercik Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Obudowe filtra odkręciłem. Tylko nie bardzo rozumiem bo ja odkręciłem dwie śruby z tyłu ale od samego kolektora to mam jeszcze odkręcić śruby te dwie o których piszesz od przepustnicy? Tak w ogóle dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryan Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 tak, przepustnice masz odkrecic calkiem, wczesniej oczywiscie odepnij linke. Jest to tak zamocowane ze jedno blokuje drugie i przepustnica tutaj stanowi sedno. Zapewne walczysz z wysokimi obrotami tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chabercik Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Tak walcze z obrotami. teraz troche rozumiem bez odkręcenia przeustnicy nie wyjme kolektora. Tylko kurde gdzie są śruby od tej cholernej przepustnicy. nie mogę ich namierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryan Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 moze byc tak ze juz wszystko odkreciles i jest tylko przyklejony na silikonie czy cus, puknij go lekko ręka albo gumowym młotkiem, wczesniej oczywiscie dobrze sprawdz czy na pewno masz wszystko odkrecone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chabercik Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Wielkie dzięki za pomoc już sobie poradziłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi3737 Opublikowano 26 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 cięcie i co zrobiles ze sobie poradziles? Co prawda po roku pytam... Tommi3737, regulamin ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciomirek Opublikowano 5 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2015 Witam Trzeba odkręcić przepustnice, inaczej kolektor nie zejdzie Zaraz za przepustnicą kolektor osadzony jest na takim wlocie więc konieczne jest rozdzielenie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi