mareks 1234 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2009 A czy masz filtr czastek stałych FAP ? Bo wiekszosc opinii dotyczy silnikow 120 KM bez niego, u Ciebie widze 130 KM - ale nie wiem czy w fazie 1 byl juz montowany FAP ? Jak juz pisalem wczesniej jezdzilem 120 KM - i tez nie bylo zadnego zaciecia w przyspieszaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booyac86 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Witam, Koledzy mam Meganke II 1,9DCI z 2006r przed liftem ale ze 130 konnym silnikiem. Potrafi mi ktoś powiedzieć czy mam system FAP? Może ktoś podpowie jak wygląda kontrolka od tego to bym sobie sprawdził czy jest w ogóle na desce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 To czy jest na desce o niczym nie świadczy bo wyświetlacz może być uniwersalny. Zapytaj w ASO, weź VIN i zapytaj powiedzą ci wszystko co masz lub powineneś mieć na wyposażeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pecado Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 A czy masz filtr czastek stałych FAP ? Kolego - masz czy nie masz, ogólna konkluzja jest taka, że dynamicznie startując więcej zyskasz sprawnie zmieniając pierwsze biegi, a nie wkręcając się na obroty doprowadzając do odcięcia. Jeśli mimo żyłowania silnika oddajesz już na starcie pole byle benzyniakom to wg mnie problem leży w "polityce" zmianie biegów właśnie, niewłaściwie dobranej względem uzyskiwania maksymalnego Nm i mocy na konkretnych obrotach (bynajmniej maksymalnych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obiboc Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Diesla nie cisnąć do Max bo to nie ma sensu , często zmieniać biegi max 3 tysie na minutę i następny bieg. W fordzie 1,8 TDDI tak robiłem i naprawdę dużo aut z większymi benzynowcami zostawało a auto wcale nie było mocne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booyac86 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 dzięki kipi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi