Skocz do zawartości

Ograniczenie prędkości!! Proszę o pomoc!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam taki problem zakupiłem ostatnio z Francji meganke II w wersji ciężarowej (5-drzwiowa), przerobiłem na osobówke i zauważyłem, że przy 130 km/h zapala się kontrolka STOP i jak przydusze na wyższych obrotach. Gdzie można by zdjąć to ograniczenie i jaki byłby tego koszt?

Pozdrawiam

Cięcie

Nie, nie będziesz pierwszym klientem. Po prostu komputer mi padł.Mam taki garażowy zabytek, że częściej naprawiam ten złom niż moją France.

A dla klubowiczów z Bydgoszczy to zawsze jest gratis.

Za ten gratis nie będzie upomnienia ale i tak odsyłam do regulaminu forum. Doczytaj o zasadach cytowania. - Prezes

Pojedź do ASO i poproś aby wyłączyli w tablicy instrumentów ograniczenie prędkości w krajach arabskich :mrgreen:

Lewy jest taka opcja w Renaultach ;)

waldek42 obawiam się że ELM-em będziesz mógł tylko pomarzyć o zmianie tej funkcji <ok>

Wiem, że zmiana funkcji jest niemożliwa ale może wyskoczą jakieś błędy i naprowadzą na problem.

Wizyta w ASO jest koniecznością ze względu na koszta.Podejrzą Clipem bez naprawy problemu i do kasy...stówka, dwie w plecy. :cry:

Ale, jakie błędy maja wyskoczyć w sterowniku silnika( bo tylko tyle możesz ELM'em odczytac) ?

Napisałem wyżej w czym tkwi problem.Samochód był kiedyś "ciężarówką" więc ma włączone info o przekroczeniu prędkość.Napisałem co ma powiedzieć w ASO aby nie robili oczu jak 5 zł <ok>

Temat można zamknąć :mrgreen:

• 4 lata później...

Połączono z już istniejącym, podobnym tematem. dmiar

Witam,

w mojej megance gdy przekraczam 120 km/h zaczyna mi piszczeć (pi, pi, pi, pi), nie wiem czy to jest spowodowane ogranicznikiem prędkości czy może czymś innym. Może ktoś z Was miał podobny problem? Prosiłbym o jakieś cenne informacje na ten temat. Dodam, że niedawno miałem problem z wtryskiem paliwa, który był luźny, przez co była nieszczelność w gnieździe wtryskiwacza, może to ma jakiś związek, a może nie. W każdym bądź razie proszę o jakieś informację.

Pozdrawiam

Ambroży

Edytowane przez damiar