Optima Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 No właśnie: prawe tylne światło przeciwmgielne nie świeci. Żarówka sprawdzona (zamieniona z żarówką ze wstecznego)- i dalej nie świeci. Proszę o jakieś wskazówki - czemu żarówka jest, a nie świeci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel1971 Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 na początek sprawdż czy dochodzi prąd jeżeli tak to oczyść styki w oprawie i podoginaj delikatnie styki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Optima, a czy powinna? Nie jestem pewien jak jest w Scenicu ale w Meg świeci tylko lewa(przynajmniej u mnie ;-) ). Chyba, że to jamam nie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Optima Opublikowano 4 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 No właśnie. Nie pamiętam czy świeciła. W takim razie po co tam jest włożona żarówka? Np. w Astrze II też świeci tylko z lewej strony, ale w prawy kloszu nie ma miejsca na żarówkę. A tu nie dojść, że jest normalne gniazdo to jeszcze nawet żarówka włożona. Czekam na opinie innych użytkownikó jak jest u nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Już o tym czytałem na forum, spowodowane jest to zmianą przepisów - ma być jedno światło p.mgielne. Co niektórzy koledzy podciągali kabelek i uruchomili drugie, dotychczas nieświecące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocuper Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Optima, nigdy nie świeciła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cocker999 Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Już o tym czytałem na forum, spowodowane jest to zmianą przepisów - ma być jedno światło p.mgielne. Co niektórzy koledzy podciągali kabelek i uruchomili drugie, dotychczas nieświecące. ciekawe. To sa jakieś przepisy regulujace to, że ma świecić jedna? To czemu w nowych autach robia podwojne? No chyba, że jedno jest ślepe. Żadko jeżdzi się z tymi światłami. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie ale u mnie też 2 świecą ale mam qupete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Ja też mam dwa, ale od pewnego czasu ma się świecić tylko jedno i w nowych samochodach tak jest to zrobione, nawet gdy ma na wyposażeniu dwie lampy, ma świecić z lewej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 4 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2009 Ja tez myslalem że spalona ale jak posprawdzałem wszystko gra więc chyba tak musi być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Optima Opublikowano 5 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 Żadko jeżdzi się z tymi światłami Ja używam tylko do zrewanżowania się posiadaczowi allegrowych ksenonów za 99pln brutto z wysyłką gdy stoi za mną i świeci mi po chamsku w oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cocker999 Opublikowano 5 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2009 hehehe dobre. To teraz bede wiedział jak ich potraktowac U mnie świaca dwa więc na pewno ich wkurze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi