tkj Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Mój Scenic jest wyposażony w autoblokadę centralnego zamka w czasie jazdy, ale odkąd kupiłem auto, funkcja ta nie działa jak należy. Funkcję da się aktywować przytrzymując 15 s. przycisk blokady zamków, ale po osiągnięciu 10 km/h zamki się blokują i od razu odblokowują. i tak za każdym razem gdy ruszam póki nie dezaktywuję tej funkcji. Dodatkowo gdy funkcja autoblokady jest wyłączona i chcę ręcznie zablokować zamki w czasie jazdy, to dzieje się tak samo. Dopiero drugie naciśniecie przycisku blokuje zamki na stałe. Poza tym CZ funkcjonuje poprawnie i z pilota da się zamknąć bez problemu. Nie wiem co jest grane. :-? Czy to nie będzie przez skopane podłączenie alarmu ? Tyle, że alarm jest dedykowany do Renault i zamontowany w salonie, ale sterowany z osobnego pilota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 7 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 Wszystkie czujniki zamkniętych drzwi działają poprawnie? Świeci się kontrolka od otwartych drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tkj Opublikowano 7 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2009 czujniki są OK. kontrolka świeci tylko gdy otworzę któreś z drzwi alarm mam na C...a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi