kmalinatechno Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 chcę zamontować tłumik typu mugen, podłączyłem go, ale mam małe pytanie. W mojej megance jest tylko 1 tłumik i katalizator, gdy założyłem mugena dzwięk był za głośny, czy po zamontowaniu strumienicy stłumi się dzwięk troszeczke czy zamiast strumienicy lepiej zamontować tłumik przpustowy ;) mi nie przeszkadza za głośny dzwięk, ale policji tak ;) ;) ;) ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koszałek opałek Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Tak z ciekawości. Co to znaczy typu mugen? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmalinatechno Opublikowano 8 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 to jest typ tłumika coś jak w motorach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 9 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 Strumienica raczej tylko by wzmocniła dźwięk, nie wiem czy dobrze pamiętam, ale strumienica zwiększa prędkość przepływu gazów wylotowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmalinatechno Opublikowano 9 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 strumienica zwiększa prędkość przepływu gazów wylotowych. to wiem i to jest prawda, ale mi aż tak na tym nie zależy bo mugen to tłumik przelotowy. no ale jeżeli ma mi zwiększyć dzwięk to nie dam, bo już polcija ma problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 9 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 Strumienica zdecydowanie nic nie da. Raczej ani nie będzie głośniej ani siszej. Jeśli zakłada się ją zamiast katalizatora, to będzie głośno, ale dokładanie jej ot tak do wydechu to ani plusów ani minusów nie zauważysz. Moim zdaniem, dorzuć pomiędzy katalizatorem a tym mugenem dodatkowy tłumik przelotowy i powinno być lepiej. PS. Czy mozna fotkę Meganki z tym tłumikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kmalinatechno Opublikowano 9 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 no włąśnie chcę dać tłumik środkowy przelotowy od renault 19 16v. narazie przez matuury mam brak czasu :-/ PS. Czy mozna fotkę Meganki z tym tłumikiem? spokojnie po maturach jak skończe robienie subb woofer'a to porobie jej fotki ps. dziewczyna się wkur.. że bardziej poświęcam czas na meganke niż dla niej 8-) :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi