gw68 Opublikowano 10 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 Czy kotoś wymieniał uszczelkę pod miską olejową Megi II 1,9 DCI z 2004r.? Proszę o informacje jak to zrobić krok po kroku, mile widziane również fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 10 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2009 Można powiedzieć, że wymieniałem. 1.9dCi ma identyczną miskę jak w 2.0 16V. Robiłem to w warsztacie, ale z grubsza wiem co i jak. W sumie jest tylko jedna trudność. Aby zdemontować miskę, trzeba niestety unieść silnik, bo "smok" wewn. miski i jedna z belek przedniego zawieszenia przechodząca pod miską, skutecznie utrudniają demontaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gw68 Opublikowano 11 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2009 W celu podniesienia silnika trzeba odkręcić poduszki jego mocowania, czy można to zrobić w jakiś inny sposób? :-/ [ Dodano: 2009-05-15, 18:50 ] Czy naprawdę nikt więcej nie może udzielić bardziej szczegółowych informacji na temat sposobu wymiany uszczelki pod miska olejową Meganki 1,9 DCI? :-/ Proszę was o więcej porad w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi