emiloss Opublikowano 16 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2009 Witam wszystkich. Mam megankę od 2 dni i zupełnie nie wiem czy phI czy phII. Wraz z samochodem dostałem do łapy taki o to czujnik http://www.allegro.pl/item625446838_czujni...ra_renault.html który jest ponoć zepsuty. Ten na zdjęciu jest do opla a do meganki znaleźć tak wyglądającego nie mogłem. O co chodzi z tym czujnikiem? Może źle szukam? Czy ten od opla się nada czy szukać w ASO? A może ktoś z was wie gdzie można to kupić taniej w necie (ponoć kosztuje to 150 zł)? Gdzie się takie coś montuje? Czy trzeba napełniać instalacje gazem jeśli to było wykręcone? Mimo wykręconego tego czujnika klima będzie działać? Inne głupie pytani w późniejszym czasie :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 16 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2009 Taki ma być aukcja zakończona ale gościu jeszcze takie ma zadzwoń lub meila Czujnik znajduje się na rurce aluminiowej między " chłodniczką " klimy a osuszaczem pod prawą lampą przednią -teoretycznie w zderzaku najlepiej można się dostać z kanału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emiloss Opublikowano 16 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2009 Dzięki za odpowiedź. Już do gościa dzwonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rotation Opublikowano 14 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2009 miałem taki sam problem z tym czujnikiem ,klimatyzacja mi nie chodziła (cale szczęście ze padł czujnik ) klimatyzacja byla pełna ale nie załączała przez ten czujnik na szczęście ,sprężarka sucha jak pieprz ,dopiero wyjecie sprężarki oczyszczenie napełnienie olejem i wymiana czujnika pomogło koszt 400zł . pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi