kurt Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Witam:) Po kolei. Jako że chce rozdziabać jak działa magistrala radio->wyświetlacz... potrzebuję je mieć na stole w pokoju;) Pytania: 1) Jak wyjąć radio bez kluczy? Czy wepchnięcie 4 szprych rowerowych wystarczy? Czy trzeba do mechaników szpeczjalistów (Tuner List)? 2) Potrzebuję wyjąć wyświetlacz w tym celu na pewno muszę zdjąć górę deski rozdzielczej, czy wystarczy wyjąć osłonki tweeterów, wykręcić śrubki i wyszarpać górę deski? Czy potem jakieś trudności napotkam? Chyba tyle;) Jak się uda to za tydzień dwa jak dobrze pójdzie będzie interfejs radio sony -> Wyświetlacz Sagem affa 2++:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniacz Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 U mnie były 2 dziurki do wyjęcia, i wystarczyły "szprychy". Myślę, że u Ciebie też wystarczą :D A co do deski, to oprócz tych śrub pod osłonami tweeterów nie przypominam sobie jakichś trudności z dostaniem się dalej. Mnie jedynie wkurzały krótkie kable wszędzie :D Pzdr :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 W tuner liście są 2 otwory i ja używam zawsze nitów do wyjmowania radia. Po zdjęciu parapetu musisz odkręcić tylko obudowę wyświetlacza - 2 torxy i tyle. Jak chcesz do kompletu wyjąć jeszcze pilota, to musisz odkręcić dolna obudowę kolumny kierowniczej, a pilot trzyma się na jednej śrubce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniacz Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Na allegro są też wersje z 4 otworkami, podpisane do megane, lecz z prostym panelem, nie wyprofilowanym :D Pzdr :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurt Opublikowano 20 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Ja mam 4 dziurki u siebie :D Nie wiem czemu:P Ale tak myślałem, dziękuję za utwierdzenie;) To niech mi ktoś powie jeszcze jak są 4 dziurki, trzeba pchac we wszystkie szprychy?:> [ Dodano: 2009-05-20, 17:02 ] A pilota nie chcę:D Chcę obczaić transmisję, pilot już rozgryziony;) [ Dodano: 2009-05-21, 17:34 ] Jednak mi się sniło:D W stilo mam 4 dziurki:D Radio wyjęte dwoma pokrzywionymi antenami:) Już na biureczku z wyświetlaczem, AFFA 2++ jak było założone;) Radyjko: Wyświetlacz: Zobaczmy jak pójdzie z komunikacją :D Pozdro i dzięki za pomoc;) Przy okazji, mod na radiu sony (da się zamiast tego wsadzić wtyczkę...ale ciężko zdobyć) no a że wtyczkę zdobyć ciężko,to jest co jest:D [ Dodano: 2009-05-22, 14:29 ] No to się pochwalę:D No i forumowo;) Pozdro:) [ Komentarz dodany przez: DrNO: 2009-05-22, 16:22 ] Uwielbiam takie zabawy jak na ostatnim foto :D Moje biurko tak wygląda 362dni w roku ;P [ Dodano: 2009-05-22, 21:44 ] Moje też DrNO, moje też:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komapo11 Opublikowano 29 Września 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2010 kurt, Witam czy mógłbyś powiedzieć jak udało ci się połączyć radio sony z wyświetlaczem w renault po szynie IC2. czy mogłbyś załaczyć jakiś schemat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zabloc7 Opublikowano 16 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Witam, jak dokładnie wygląda ta "operacja" wyciągania radia? :P wpycham jednocześnie 2 nity w oba otworki i jednocześnie staram się wyciągnąć radio? :P jak głęboko maja wejść te nity? dużo sił trzeba włożyć w wyciąganie? pytam o to wszystko bo nie chce robić nic na sile żeby niczego nie popsuć :P edit: aż mi wstyd, że o to pytałem, tak łatwo poszło :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi