coolesh Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Witam wszystkich, od dłuższego czasu zastanawiam się w jaki sposób dostać się do zamka ukrytego pod zaślepką klamki w drzwiach kierowcy. Jeśli ktoś to już kiedyś robił to niech napisze jak to zrobić bo mi się na spokojnie nie udało a na siłę nie próbowałem :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Nie bardzo rozumiem w czym problem? Wsunąć kluczyk w szczelinę od dołu zaślepki i ją zdjąć z zamka. Dalej jak zwykłym kluczem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolesh Opublikowano 21 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 Nie udało mi się zdjąć zaślepki... :D Jest jakaś specjalna "technika" jej usuwania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 21 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 nie ma... wkladasz cos plaskiego metalowego w dziurke na spodzie zaslepki i ciagniesz "od auta" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 21 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 coolesh, tylko ostrożnie, ja o mało nie połamałem ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolesh Opublikowano 21 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 no właśnie boję się połamać - dlatego zainicjowałem polemikę. Rozumiem, że zaślepka da się później założyć, a jej zaczepy nie są jednorazowe? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelp2008 Opublikowano 21 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 Da się i nie są. Teraz nie pamiętam ale ja ją chyba lekko podważyłem i wysunąłem do tył auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolesh Opublikowano 21 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 OK, dziękuję za odpowiedzi, jeśli ewentualnie jest ktoś świeżo po operacji usuwania zaślepki to prośba o skrobnięcie uwag i spostrzeżeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turek2424 Opublikowano 21 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2009 trzeba wyjąć kluczyk z karty i metalową koncówką włożyć w otwór w dolnej części zaślepki kluczyk przechylamy do góry i zaślepka zeskakuje nie trzeba do tego używać dużo siły, zaślepke zakładamy zaczepiając górną część i lekko dociskamy i wskakuje na miejsce, zdejmowałem wiele razy i nie było problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi