yedayoo Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 witam, Mam problem z odpaleniem. samochód nie reaguje na przekręcenie kluczyka. wszystki kontrolki się palą, wszystko jest ok mogę zapali światła i radio więc akumulator ok. zero reakcji słysę tylko cyknięcie i nic więcej. Może ktoś się spotkał z czymś takim? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sensei Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 Że akumulator sprawny bo radio i światła świecą to nie byłbym taki pewien. Masz jakiś woltomierz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 Czyli jest coś - cykanie. W takim wypadku to można obstawić rozrusznik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yedayoo Opublikowano 27 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 niestety:/ moge to sprawdzi jeszcze jakoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 yedayoo, Na szybko podłącz inny (sprawny) aku i może zaskoczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mosieq87 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 witam.mialem to samo.wzstarczylo wsadzic reke obok rozrusznika a tam byl luzny jeden kabelek.lekko nim poruszylem i jezdzi dalej bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziambel Opublikowano 30 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2009 Dokładnie tak jak napisał mosieq87, są 2 kabelki gruby i cienki. Wsadź tam łapkę i poruszaj tym cienkim kabelkiem. Powinien odpalić. A jak nie to prawdopodobnie elektromagnes rozrusznika poszedł. Kosz ok 100zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yedayoo Opublikowano 20 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 No i znowu to samo... nie wiem juz sam co to moze być. Samochód bez problemu odpalał jak był zimny... palił za pierwszym razem, Jak jest ciepły lipa... muszę kręcić po trzy razy. Teraz juz wogóle nie odpala. Z której strony jest kabelek, którym mam poruszać? Objawy sa identyczne:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yedayoo Opublikowano 20 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 Macie jeszcze jakiś inny pomysł co to moze być? Moze czujnik wału? Myslałem ze to akumulator ale nie z kabli tez nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 20 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 A rozrusznik kręci? Coś więcej o objawach? Kręci ale nie chce zapalić ? Wtedy, przede wszystkim, do czyszczenia jest czujnik wału i czyszczenie wtyczki. Jak nie kręci to jest "problem" kabelka albo wysypał się rozrusznik; bendix, automat, szczotki lub opory na rozruszniku. Trzeba wyjąc rozrusznik i przepatrzyć co go boli. Poszukaj na forum było o tym w ostatnim czasie dość dużo napisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yedayoo Opublikowano 20 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 Rozrusznik wg mnie jest ok kręci ale nie chce odpoalić. Ostatnio jak miałem ten sam problem samochód był u mechanika. Wszystko to zostało wymienione. Gdzie jest ten czujnik? Może sie do niego dobiorę i przeczyszcze moze to cos da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 20 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 Masz go dokładnie pod termostatem, coś w rodzaju podkowy przykręcone dwoma śrubkami na klucz 10. Wszystko to zostało wymienione. Bardzo szerokie pojęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi