kfiatas Opublikowano 29 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 Witam serdecznie Forumowiczów, mam nie mały problem z moją meganką a polaega on na simeringu m-dzy wałem a skrzynią, wymieniany był już 3 krotnie przy czym jako ostatnią wymianę zastosowany został oryginalny uszczelniacz Renault, hmm dziś sprawdzam a tu w tym samym miejscu wyciek ... słyszałem iż ten uszczelniacz winien być w pewnej odległośći proszę o radę w jaki sposób rozmawiać z mechanikami co może być przyczyną że całay czas cieknie???? bardzo dzieki za pomoc pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocuper Opublikowano 31 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 Simering powinno się montować do osadzenia. Możesz dać podkładkę co przesunie uszczelnienie na nowe nie wytarte miejsce, no ale może nie być miejsca (nie wiem ile tam jest miejsca). Wyciek jest spowodowany wytarciem się powierzchni na wale (taki malutki rowek), jedynym sposobem to napawanie, przetoczenie i szlifowanie. Zakładam, że autko ma dość duży przebieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sei08 Opublikowano 31 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 A duży ten wyciek jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfiatas Opublikowano 2 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 Dzieki za podpowiedzi , więc co do wycieku - Po kropelce_ a później wszystko jest ubabrane w oleju , dziś oddałem do mechaników i sam nie wiem conowego wymyślą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maruh Opublikowano 1 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2009 podobny problem mam w megane I 1,4 16V - druga wymiana uszczelniacza a wyciek bez zmian jest na to jakaś szybsza rada niż napawanie itd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kbednarski Opublikowano 20 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 A wiec mialem ten sam problem. Trzy razy wymiana i nic, nadal wyciek. Wał pomierzony, wszystko ok i dalej cieklo. Udalo sie naprawic i mam dwie rady. Polecam ORYGINALNY zimering i druga ktora usunela usterke. W obwodzie zimeringa jest sprężynka ktora powoduje zciskanie, nalezy ją skrócić i skręcić tak by zaciskala casniej. Mnie i wielu innym pomoglo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martbex Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 kfiatas, jak zakonczyl sie Twoj problem? Jeszcze masz wyciek?? Obecnie moj mechanior rozbebeszyl scenika celem wymiany uszczelniacza i okazalo sie ze wał tez jest wyjechany, co dziwne auto ma przebiek 129 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavOK Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 mi też tam cieknie... :shock: widać jakaś wada fabryczna tych silników, najgorsze jest to, że olej wali po tarczy sprzęgłowej i ślizga :/ ale jak czytam, że wymieniacie te uszczelniacze po 3 x i nie ma poprawy, a to przecież wiąże się ze zrzuceniem skrzyni to mi się odwidziało ruszanie tego :roll: kbednarski, jak skróciłeś tą sprężynkę??, przecież ona jest tak skonstruowana, że nie da się jej przeciąć i skrócić "o oczko". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martbex Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 slavOK, troszke mnie uspokoiłes, bo widze, ze masz jeszcze mniejszy przebieg - a moj 129 tys. tez przeciez nie jest duzy.Ile dolewasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavOK Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 nie no tak strasznie bym zostawiał jakieś plamy to mi się nie leje... obrzygany jest dzwon skrzyni a reszta siada na osłonie silnika od wymiany do wymiany (co 15 tyś) dolewam około litra 5w40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi